Brev

Corona

Er bange for at vi allesammen skal dø især dem med asma

har nemlig asma og det har mine søskende og mor også😣😭

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

12. marts 2020

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at du bliver bange for coronavirussen. Jeg håber, at jeg kan hjælpe dig til at finde lidt mere ro.

Det er rigtigt nok, at mennesker med astma kan være i risiko. Men så længe ens astma er i behandling med medicin, og man har det godt, så er man ikke i særlig risiko.

At være i risiko, betyder ikke, at man kommer til at dø. Det betyder, at vi ved fra andre lande med coronavirus, at blandt andre nogle mennesker med astma kan blive mere syge end andre.

Derfor anbefaler den danske sundhedsstyrelse også, at mennesker med ubehandlet astma er ekstra forsigtige. De anbefaler blandt andet:

  • at blive hjemme
  • at vaske hænder grundigt
  • at lade være med at mødes med mange andre mennesker på samme tid
  • at holde afstand til folk som er syge
  • at kontakte lægen, hvis du bliver syg

Skulle du eller nogen i din familie blive syge, så er der dygtige læger og sygeplejersker, som er klar til at hjælpe jer.

Lige nu er alle i Danmark med til at hjælpe med at passe på dig og din familie. Det gør vi ved at blive hjemme og ikke mødes mange ad gangen.

Har du mon talt med en voksen om, hvad du er bange for? Det kunne for eksempel være din mor. At sige højt, hvad du er bange for, kan hjælpe til at give lidt ro.

Det kan også være en god ide for eksempel at se Ultra Nyt om coronavirus sammen med en voksen. Eller du kan læse mere her: BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus

Jeg håber, at du og din familie har det godt, og at du finder lidt ro til tankerne ved at tale om dem.

Du er også altid velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116111. Vi sidder klar til at tale med dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Dette er et svar, som handler om coronavirus eller om problemer, som har med coronavirus at gøre. På BørneTelefonen gør vi os umage for at følge med i viden og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Du kan også selv se mere hos Sundhedsstyrelsen her: https://www.sst.dk/da/corona

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at dette svar kan være forældet. Det betyder at det, der står i svaret, måske ikke helt passer med, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler nu. Der står en dato øverst på svaret, så du kan se, hvornår det er fra.

Vi gør os også umage for at opdatere BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus. Dem finder du her: BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat