Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bueskydning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder seriøst. Uden at have prøvet det får, blev du den bedste på hele skolen. Det er da stærkt. Det er ikke begynderheld. At skyde med bue er svært! Det kræver fokus, koncentration, at bedømme afstand, retning, at kunne sigte og ramme det, man sigter efter. Det er ikke naivt. Det lyder som talent. 

Du blev bidt af det. Din far blev begejstret på dine vegne. Men det var ikke ham, der blev bidt og den bedste på skolen. Det er dig! Hvor er det bare sejt.

Det kan godt være, at din far ikke vil give dig en bue i fødselsdaggave. Men det gør ikke dig til en bonderøv, der skyder ude på marken! Nu er der sådan, at bønder ikke render rundt og skyder med bue. Heller ikke selvom man bor på landet. Måske mente din far, at det ikke var tid til en bue i fødselsdagsgave, men sagde det på meget uheldig måde.

Måske kan du sige til ham, at du er bidt at bueskydning. At du gerne vil gå i klub og dyrke det endnu mere. Måske vil han bakke dig om i det? Måske ikke? Men fortæl ham, at han ikke behøver at være bidt at det eller synes, det er det bedste i verden. Men du har dine drømme og interesser, at du godt vil have at han glæder sig på dine vegne. Dine drømme er jo dine og skal være dine og ikke din fars. Måske kan du høre ham om, hvad han drømte om da han var 13 år...og blev de drømme til det, han håbede. Hvad mon han vil sige til det?

Det kan også være, at du kan snakke med din mor, om dine håb for at kunne dyrke bueskydning. Måske kan hun hjælpe med at tage kontakt til en klub, hvor du kan komme og se, hvordan træning foregår. 

Du er noget i dig selv. Så du er allerede det vigtigste, du kan være - nemlig dig. Brug dit talent til at være endnu mere dig selv, men gør det for din egen lyst og motivation. Det tror jeg er bedst for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat