Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bror.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M

Det er godt, at du skriver herind, for jeg kan høre, at du har fået nok og ikke længere vil finde dig i at blive slået af din bror. Det er godt, at du kan mærke, at det ikke er ok, at han slår dig. Hold fast i det – for ingen børn skal opleve at være utrygge derhjemme. 

Du beskriver, at det nærmest føles som om, din bror skaber skænderier, så han kan udøve vold imod dig. Ordet vold kan betyde alt fra et mindre skub, til at man får tæsk. Jeg ved ikke, hvor voldsomt det er hjemme hos jer, men uanset hvad, er det ikke i orden, at din bror slår dig.

Jeg læser i dit brev, at din mor også ønsker at det skal være anderledes derhjemme. Det er jeg glad for at høre, fordi det fortæller mig, at hun forsøger at tage det ansvar, hun har, som forælder. Det kan naturligvis være rigtig vanskeligt, og måske skal hun have hjælp til det? 

Det er heldigvis sådan, at man godt kan få hjælp til at få tingene til at fungere derhjemme. I alle kommuner er der en rådgivning, man kan ringe til og fortælle om de problemer, man oplever derhjemme – man behøver ikke fortælle, hvem man er.

Jeg er nysgerrig på, om der mon er andre, der ved, hvordan din bror opfører sig? Hvis ikke kunne det måske være en god ide, hvis du eller din mor fik talt med en anden person, som din bror har respekt for. Det kunne måske være et andet familiemedlem, en ven af familien eller en lærer. Det handler ikke om, at din bror skal have skæld ud eller sættes på plads, men mere om at hans opførsel ikke er i orden men skal stoppes – også for hans egen skyld. 

Jeg fornemmer på dit brev, at du har talt med din mor om din bror. Det er en god ide at tale med hende igen, sådan at hun også kan sørge for, at du ikke behøver være alene hjemme med din bror. Det kunne måske også være en ide, at du viste hende dit brev og mit svar – så kan din mor nemlig også læse om de muligheder, I har i familien for at få hjælp. 

Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen på 116111 eller skrive på chat eller sms. 
Derudover tænker jeg, at det kunne være en rigtig god ide, hvis din mor ringer ind til Forældretelefonen på 35 55 55 57. Der sidder rådgivere klar til at tale med hende om, hvordan hun kan arbejde med at hjælpe hele jeres familie.
Jeg håber, du kan bruge mit svar

De bedste hilsner

Børnetelefonen

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat