Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bornholm…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år.

Mange tak for dit velskrevne brev omkring hvordan du har det med turen til Bornholm. Først vil jeg rose dig for at søge hjælp til at løse dit problem, og for at have forsøgt at tale så meget med din mor omkring det.
Jeg tror, at det er meget vigtigt, at du får talt med skolen hurtigst muligt, for det lyder som om, at du har brug for lidt støtte og omsorg, for at føle dig ordenlig tryg ved at skulle med til Bornholm.

Jeg vil anbefale dig at vise dem det brev, som du har skrevet herind. Brevet forklarer så fint, hvorfor det er svært for dig at skulle væk fra din mor. Mit råd vil være at tale med den sødeste af de lærere, der skal med på turen og sig til ham eller hende, at du har brug for, at I lige taler sammen i enerum, fordi du er nervøs for turen til Bornholm - og så enten forklare det du har skrevet herind eller vise dit brev og mit svar.

En mulighed kan også være, at bede din mor om at hjælpe dig med at snakke med lærerne om, hvorvidt det er muligt at lave en særaftale om, at du må ringe eller sms'e med din mor en gang om dagen - måske fra en af de voksnes telefoner?

Derudover så tænker jeg, at det er vigtigt, at du får det bedre hos din far. Det er nogle meget naturlige reaktioner, du har, på de ændringer der har været i din familie. Det er vigtigt, at de voksne tager det alvorligt, og lytter til dig, ift. hvad du har brug for. Kan du snakke med ham om, hvad der skal til, for at du kan få det bedre, når du er hos ham? For det lyder rigtigt hårdt at have det sådan, som du beskriver med ikke at "føle dig hjemme", når du er hos ham. Har du talt med din mor om, hvordan du har det hos din far? Det kunne måske også være en mulighed. Måske kan du forberede dig lidt på sådan en snak ved at kigge på vores side om skilsmisse og nye familie: https://www.bornetelefonen.dk/tema/skilsmisse

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale lidt mere om dine bekymringer for turen - nogle gange hjælper det også at tale med en sød lyttende voksen, og det kan få bekymringerne/angsten til at mindskes lidt.

Rigtig meget held og lykke til dig. Jeg håber, at du får talt med skolen, så der kan blive lavet nogle aftaler, der gør, at du får en rigtig god tur til Bornholm.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat