Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børneorm

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige pige.

Hvor er det godt, at du spørger, når du er sådan i tvivl. Det er stærkt af dig, at du søger svar på det, der gør dig bange. Og det er bestemt ikke rart at være bange.

Børneorm er meget udbredt, og noget rigtigt mange har prøvet. Og det er vildt ubehageligt. Jeg kan godt forstå, at du genkendte symptomerne med det samme.

Man får ikke børneorm ud af det blå. Man kalder børneorm for en infektion (betændelse) og man bliver smittet via munden. Man har på en eller anden måde været i kontakt med æg eller orm og så har man fået dem i munden.

Og ja, når man har fået behandlingen, som lægen har skrevet (begge piller), så dør både orm og æg. Det er alligevel vigtigt at have god hygiejne – helst både i skridtet og omkring endetarmsåbningen. Det er godt at læse, at du virkelig sørger for at holde dig selv ren hver dag. Det er også meget vigtigt at vaske hænder før hvert måltid. Smitten kommer jo gennem munden.

Heldigvis er børneorm ikke farlige på nogen måde. Det er bare så ubehageligt, som du også ved. Og medicinen hjælper.

Må du snart opleve lindring i symptomerne.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat