Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver forfulgt efter skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Hvor er det altså bare super sejt af dig, at du skrev herind! Det, drengene gør mod dig, er nemlig slet ikke i orden.

Og det er rigtig vigtigt, at drengene bliver stoppet, så du kan føle dig tryg, når du går til og fra skole. Jeg vil rigtig gerne komme med nogle idéer til, hvad du kan gøre.

Når man bliver forfulgt af andre, kan man godt komme til at tro, at det er en selv, der er noget i vejen med. Har du også tænkt sådan? Hvis du har, skal du vide, at det her på ingen måde er din skyld. Og det er heller ikke dit ansvar at få stoppet drengene. Det er nogle voksnes ansvar.

Ved dine forældre noget om, hvad der nogle gange sker, når du går hjem? Hvis de ikke ved det, tror jeg, det ville være rigtig godt at fortælle det til dem. Dine forældre har nemlig mulighed for at hjælpe dig med at få stoppet drengene. Samtidig kan de bedre trøste og berolige dig, når du kommer hjem - hvis drengene har været efter dig.

Måske kunne du vise dit seje brev her til brevkassen til dine forældre? I brevet fortæller du nemlig rigtig godt, hvad der sker, og hvordan du har det med det.

Du skriver, at du ikke ved, hvem drengene er. Er der en mulighed for, at det er nogle af de store elever fra samme skole som dig? Nogle skoler er nemlig så store, at man ikke kender alle.

Uanset om det er nogle fra skolen eller ej, ville det være rigtig godt, hvis skolen får det at vide. Så kan de bedre hjælpe – enten ved at snakke med drengene og deres forældre. Eller ved at hjælpe, så du ikke mere behøver være bange, når du går hjem fra skole.

Måske kunne dine forældre hjælpe dig med at snakke med en af dine lærere?

Du spørger i brevet, om du måske kan sige noget til drengene, når de er efter dig. Jeg har et par idéer, du kan overveje.

Det kan være sværere at drille nogen, mens de snakker i telefon. Så måske kunne du lave en aftale med en af dine forældre om, at du kunne ringe, hvis drengene er efter dig, og der ikke er nogen at følges med? På den måde kan dine forældre berolige dig. Og at snakke i telefon med nogen kan godt føles lidt som at følges med nogen.

Hvis det ikke er muligt at ringe til dine forældre, og du bliver bange, kan du også overveje at ringe til BørneTelefonen! Vi vil også gerne hjælpe med til, at du kan komme trygt hjem. Og ligesom dine forældre kan vi også hjælpe med nogle idéer til, hvad du kan gøre nu og her.

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover. Og jeg er overbevist om, at det vil lykkes at få drengene til at lade dig være i fred. Husk at du altid er velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat