Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg er ked af at høre, at du er ulykkelig over, at dine forældre er blevet skilt.

Du skriver, at de boede hver for sig i 2 år, inden de blev skilt. Jeg kommer til at tænke på, hvordan du mon følte i de to år? Jeg kan forestille mig, at du måske var lidt forvirret over det hele og håbede rigtig meget på, at de ikke blev skilt, men måske kom til at bo sammen?

Der er desværre rigtig mange børn, som fortæller os, at de synes, at det er svært, at deres forældre er blevet skilt. Derfor er der blevet gjort forskellige ting for at hjælpe jer. Blandt andet har Statsforvaltningen oprettet en skilsmisse-telefon, hvor du kan ringe ind. Den hedder Børnenes Skilsmissetelefon og nummeret er 20 600 550. De taler med mange børn om skilsmisser, og de kan også fortælle dig om muligheder for at komme i en gruppe med andre børn, hvis forældre er blevet skilt. Måske vil det være rart for dig at tale lidt med nogen, som går i gennem nogle af de samme ting? Nogle børn fortæller os, at det er svært at tale med deres familie, fordi de ikke vil give nogen dårlig samvittighed - eller måske fordi en af forældrene stadig er lidt kede af det. Nu ved jeg jo slet ikke, om du har det sådan, men i hvert fald kender du muligheden nu, så kan du jo overveje om det er noget for dig.

Du skriver, at du somme tider græder dig selv i søvn. Det er jeg rigtig ked at at høre. Når man er ked af det lige inden man skal sove, kan det somme tider hjælpe at skrive lidt ned i en dagbog. Du har jo været god til at beskrive dine følelser i det her brev, så måske vil du også vil kunne bruge en dagbog til at skrive noget af det svære - og måske også det gode ned. Måske kunne du så en dag fortælle din mor, at du er begyndt at skrive dagbog. Så kan I sammen tale lidt om, hvad der er svært ved, at dine forældre er skilt. Dine forældre ved måske godt, at du er ked af det over skilsmissen, men måske ved de ikke helt, hvordan de skal hjælpe dig. Det ved jeg i hvert fald, at mange forældre er i tvivl om. Du kunne måske fortælle dem om det her brev?

Du skriver også, at du er bange for at blive 14 år. Det kan sagtens virke skræmmende at blive ældre, det ved jeg, at mange andre børn og unge også er bange for. Derfor kommer jeg til at tænke på, om du mon har en tæt på dig, f. eks. en veninde eller nogen i din familie, som du kunne tale med det om? Somme tider kan det hjælpe lidt at høre, at andre også har ting, som de har bange for. Måske kan det endda være, hvis du taler med en som er ældre end dig selv, måske din mor eller en moster eller mormor, at de kan huske, at de også var bange for at blive ældre.

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine råd til dig. Vi er jo alle sammen kede af det og bange ind i mellem - vi skal bare ikke være det alene. Selvom dine forældre er blevet skilt, betyder det overhovedet ikke, at de elsker dig mindre, end de gjorde før. Måske kan det også hjælpe dig lidt, hvis du husker på det, når tankerne bliver rigtig triste.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat