Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blev jeg misbrugt af min gamle veninde?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Mange tak for dit brev hvor du så fint får beskrevet nogle svære oplevelser. Det kræver mod, så det er rigtig godt gået. Jeg kan godt forstå, at det har været rigtig hårdt at gå med de ting alene. Så det var godt du skrev til BørneTelefonen.

Jeg synes at det lyder som om, at du har været udsat får fysisk og psykisk vold af din veninde. Og det lyder som om, at det har stået på rigtig længe. Hvor er det godt, at du ikke er udsat for det længere. Men derfor kan det stadig fylde rigtig meget.

Jeg fornemmer, at du har brug for at få snakket med nogen om det. Måske også for at kunne komme videre. Er det mon rigtigt forstået?

Er der nogen voksen du kender, som du kan stole på og åbne op til med dine oplevelser med veninden? Måske dine forældre, en lærer på den nye skole eller en helt anden voksen? Du kunne give dem dit brev til BørneTelefonen og mit svar til dig. Det kan nogle gange være rart, for på den måde behøver man ikke selv sige det hele højt fra starten.

Hvis du kan finde dit mod frem igen, og få fortalt en voksen om dine ubehagelige oplevelser, så tror jeg, at det vil lette dit hjerte. Jeg tænker på, hvor meget og hvordan dine oplevelser med fysisk og psykisk vold fylder for dig nu?

Man kan have lavt selvværd, da volden kan efterlade tanker omkring, at man ikke er særlig vigtig, elsket eller værdsat, når man har været udsat for vold. Du skriver, at din veninde altid fortalte hvor lidt du var værd. Er det mon nogle tanker, du også kan have om dig selv nu? Hvis ja, kan man lave nogle øvelser der hjælper. Hvordan kan du læse om her: Selvværdsøvelser

Hvis det fylder rigtig meget for dig nu, kan det være du sammen med dine forældre finder ud af, at du har brug for at snakke med en professionel. Det kan være lægen eller måske en psykolog.

Jeg tænker også, at noget der måske kan hjælpe dig, er at din veninde får at vide, hvad hun egentlig har gjort ved dig. Måske har du ikke lyst til at se hende, og det er helt ok.

Du kan måske skrive et brev til hende. Hun er måske ikke klar over, hvor vidt det er gået. Og hvor alvorligt det hun gjorde mod dig er. Det tænker jeg, kan være rart for dig at fortælle. Måske får du ikke en undskyldning, men så ved hun i det mindste, hvad du tænker om det hele. Hvis du vil have ideer til hvordan, kan du kigge her: Skriv det til nogen

Jeg håber, at du kan bruge rådene i mit svar til noget. Igen vil jeg fortælle dig, hvor flot det er, at du åbnede op til BørneTelefonen. Det er første skridt på vejen til at få bearbejdet alle de svære oplevelser med en meget kontrollerende veninde. Jeg håber, du finder modet til at få taget det næste skridt.

Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111 eller chatte med en af vores dygtige rådgivere. På den måde kan vi nogle gange komme med mere præcis råd, og du kan fortælle om vores råd er hjælpsomme for dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat