Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange om natten

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E...

Det er desværre ikke alle breve, vi kan nå at besvare, så når der er gået 2 måneder siden dit sidste brev, er det fordi, vi ikke nåede at besvare det. Jeg er ked af, at du har gået og ventet så lang tid, men heldigvis har du nu skrevet igen.

Det lyder rigtig ubehageligt for dig, at du vågner og er så bange og ser syner. Det er godt, at din mor sommetider kan hjælpe dig. Der kan godt være perioder, hvor man har det sådan om natten som barn, og tit hjælper det, når en af forældrene kommer, eller man får lov til at sove på gulvet ved siden af forældrene. Og så går det over efterhånden. Måske kunne du snakke med din mor om, hvad du tror, der kan hjælpe dig, når du vågner og er bange?

Men du er selv inde på, at dine bange følelser måske kan skyldes, at du ser med, når din storebror ser CIS.

Jeg tror, at du har ret i, at det sagtens kan være derfor, du vågner og er bange. Måske skulle du aftale med dig selv, at du ikke ser det i en periode. Mon ikke, du kunne få din mor til at hjælpe dig med at holde dig væk fra CIS? Det kunne jo være, at I kunne lave noget hyggeligt sammen i stedet for, som gør dig mere rolig, inden du skal i seng..?

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat