Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for virkeligheden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev, som rigtig godt beskriver de tanker og følelser, som du har indeni -og du skal vide, at ingen problemer er for små for os at snakke om – det er vigtigt at lytte til sig selv og sine behov, og det er jo lige præcis det, du gør.

Du beskriver at du bliver bange/nervøs når du er i skolen; både i forhold til fremlæggelser eller når du skal række hånden op. Også selv om du er velforberedt og godt kender svaret. Du oplever også, at der bliver talt grimt i klassen og så kan jeg godt forstå, at du ikke bryder dig om at sige noget højt.

Fra andre som jeg har snakket med om lignende situationer ved jeg, at det har været en hjælp at få snakket med en af klassens lærere. Måske er de ikke opmærksomme på problemet, men så er det vigtigt, at de bliver det. Det er deres ansvar, sammen med forældrene, at få skabt et godt miljø i klassen. Der er med stor sandsynlighed også andre i klassen, som ikke bryder sig om tonen eller legen, men som bare ikke tør sige det højt.

Derfor tænker jeg, at kunne være godt for dig at få snakket med dine forældre om situationen. De kan også hjælpe dig, med at få det sagt til læreren. Det er vigtigt hele tiden at arbejde med trivslen i klassen, særligt nu hvor I bliver teenagere og udvikler jer i så mange retninger.

Når jeg læser dit brev, fornemmer jeg på en måde to sider af dig; på den ene side beskriver du dig selv som utryg – men du beskriver også, hvordan du siger fra over for de andres lege. Det kræver mod og styrke at stå ved sig selv og det kræver selvtillid – en selvtillid du også.  kan lære at bruge, når du skal deltage i f.eks. det faglige i klassen.

Du skal vide ingen af os er perfekte og fejlfri. Hvis vi gør vores bedste, så er det godt nok. Faktisk lærer vi af vores fejl og du kan være sikker på, at flere af de andre har det som dig og er nervøse når de skal fremlægge. Jeg vil foreslå du øver dig i at rose dig selv for alt det der går godt ved en fremlæggelse, fremfor at have fokus på de ting, som du er utilfreds med. Det vil hjælpe dig til at tro mere på dig selv, for du er god nok, lige præcis som du er.

De bedste ønsker fremover fra

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat