Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for mobning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Der er rigtig mange unge, som skriver ind til os med spørgsmål omkring deres seksualitet og bi-seksualitet. Så du er slet ikke den eneste - måske har du allerede læst nogle af de breve?

Du skriver, at dine forældre ikke har noget imod din seksualitet. Det er da super godt! Jeg tænker, at det betyder, at du har et forhold til dine forældre, hvor I kan tale sammen om de ting som er svære. Det er rigtig vigtigt, og sejt af jer.

Du skriver også, at din ven godt kan lide dig. Når jeg læser det, så tænker jeg, at du allerede er begyndt at tale med nogle om din seksualitet? Det er et rigtig vigtigt skridt - så godt gået af dig!

I forhold til at være bange for at miste venner og at blive mobbet, så deler du den bekymring med rigtig mange andre i din situation. Der er desværre ikke noget let løsning, og det kan være svært at vide, hvordan folk vil reagere. Mit råd til dig vil være at bruge dem, som er tæt på dig, og som du stoler på. Hvis der er nogen, som tager afstand fra dig, så prøv at tænk, at det er deres tab! Og tal med dem tæt på dig om det, så du ikke står alene. For det gør du ikke. Mange er bange for fortælle eller vise deres seksualitet og nogle kommer slet ikke så langt, som til at tale med deres forældre om det. Så fokusér på, hvor langt du allerede er kommet, og brug det til at få modet til at gå det sidste stykke. 

Giv dig selv tid til at gøre tingene i det tempo, som passer til dig. Måske kan du tale med din ven om, at I kan starte med at være kærester derhjemme og aftale, hvornår I står frem som kærester overfor andre. Så vil I også have sikkerheden i, at I har kendt hinanden lidt og mærket, at det er rigtigt for jer. Så kan I også aftale nogle strategier for, hvordan I vil tackle det, hvis der opstår mobning.

Vi kan jo desværre ikke altid undgå, at andre behandler os grimt, men det kan være en stor hjælp, hvis man forbereder sig på, at det måske vil ske og planlægge, hvad man vil gøre og måske endda, hvad man vil sige. Så rammer det måske ikke så hårdt og du ved, hvordan du skal reagere. Du kan læse om andre som også har bekymringer omkring seksualitet og bi-seksualitet på http://www.sexlinien.dk/_soegeresultat-(sexlinien).aspx?q=bi&x=0&y=0 

Jeg ønsker dig alt det bedste og håber, at du kan bruge mine råd. Du er allerede kommet så langt og jeg er sikker på, at du nok skal komme det sidste stykke, når du er klar.

 De bedste hilsner fra

BørneTelefonen

 

 

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat