Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for min far og selvmords tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Jeg kan godt forstå, at du har svært ved at klare presset derhjemme, for det lyder ikke rart, at du er bange hele tiden, og at du synes, at du også skal passe på din mor og dine søskende.

Det er et meget stort ansvar for dig som 14-årig.

Din far slår jer ikke, men rusker, så du bliver bange. Det er også at udøve vold over for sine børn, og det er forbudt ved lov i Danmark.

Det er fint, at du har prøvet at klare det ved at snakke med din mor og ved at foreslå, at du kunne komme på efterskole. Desværre har ingen af delene hjulpet dig. Og det er flot, at du ikke giver op, men nu prøver at få hjælp på anden måde, for når jeg læser om din og din families situation, tænker jeg, at I har brug for hjælp.

Når der er vold i en familie, har familien brug for hjælp, og den hjælp kan man få fra socialforvaltningen i kommunen. Du skriver, at du ikke har nogen, du kan betro dig til. Men måske har du en god lærer eller en anden voksen, du har tillid til, som du kunne snakke med, evt. ved at vise dit brev her til BørneBrevkassen? Så kan I i fællesskab snakke om, hvad der skal ske, og hvilke muligheder kommunen har for at hjælpe din familie.

En anden mulighed er, at Børns Vilkår hjælper dig med en henvendelse til socialforvaltningen. Hvis du synes om den idé, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke videre med en rådgiver om den mulighed. Måske kunne du også have brug for en bisidder, der er en voksen, der kan støtte dig til møder med socialforvaltningen og sørge for, at du bliver hørt og at dine rettigheder bliver overholdt. Du kan se mere om vores bisidderordning her >>.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat