Brev

bange for min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak fordi du skriver ind. Det lyder slet ikke rart, det der sker i dit hjem. Og det er på ingen måde meningen, at man skal føle som du gør. Ens forældre skal derimod få en til at føle sig tryg og godt tilpas. Måske ved du det her, men i Danmark må forældre ikke slå deres børn, men skal derimod passe på dem.

Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på nogle forskellige ting. Er der nogen, der kender til, hvordan du har det? Hvor mange bor I sammen – hvis du har nogen søskende, hvordan har de det? Og hvad siger din mor til det hele?

Mit bedste råd til dig er at fortælle en voksen omkring din situation. Er der mon en voksen, som du føler dig tryg ved at snakke med – dette kan være en fra familien, en skolelærer eller en helt tredje person?

Jeg ved ikke, om du har tænkt tanken, men du skal vide, at det også er en mulighed ikke at bo med din far. Man kan ringe til kommunen og fortælle, at man ikke er tilfreds med at bo der, hvor man gør. Hvis man gør det, så skal de undersøge sagen. Hvis dette er noget, du ønsker, kan du få hjælp fra en bisidder her fra BørneTelefonen. En bisidder kan hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen, og kan være en rigtig god støtte. Hvis du har lyst kan du læse mere om bisidder her i boksen.

Er det muligt for dig at vide, hvornår I kommer til at være alene hjemme sammen? For så kan du måske undgå det ved at være hos en veninde. På den måde kan hverdagen måske for en tid blive bare en smule mere tålelig.

Jeg håber virkelig, du finder mod til at fortælle en voksen, hvordan du har det. Hvis du har brug for det, kan du også altid ringe til BørneTelefonen på 116111. Her sidder søde rådgivere klar til at hjælpe.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat