Brev

bange for mens og skolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Mange tak for dit brev. Det lyder som om at der er sket rigtig meget i dit liv den seneste tid og det kan godt føre til mange tanker – rigtig mange tanker.

Jeg synes, at det er rigtig godt, at du har snakket med din far om din udeblevne menstruation og han har faktisk en pointe i det, som han siger; at menstruationen er ustabil i de første år efter man har fået den. Der kan godt gå flere måneder mellem blødningerne og tanker/bekymringer kan godt være med til at påvirke ens cyklus.

Når ens forældre bliver skilt, er det hårdt for alle i familien. Man kan godt sige, at det er en slags sorgproces man skal igennem; pludselig er alt anderledes og et nyt liv begynder. Mange forældre kan godt samarbejde om at få tingene til at fungere – men desværre ikke alle.

Det er vigtigt at være opmærksom på børnene, som jo ikke selv har valgt skilsmissen. Det er stadig svært at tale om det der sker, når en familie går i opløsning – men det er meget vigtigt.

Mange skoler har derfor oprettet ”skilsmissegrupper” for børn, som oplever at deres forældre bliver skilt. Her kan man dele tanker og erfaringer med hinanden. Du kan prøve at undersøge, som din skole har sådan et tilbud – ellers kan det være at din kommune har et lignende tilbud. Du kan prøve at spørge din lærer/pædagog på din skole.

Du skal helst ikke gå rundt og være ked af det hele tiden og derfor vil det være rigtig godt, at få sagt det til en som du føler dig tryg ved. Det er godt at du snakker med din far og det skal du blive ved med. Men måske kunne det også være rart for dig, at snakke med nogen som ikke er en del af den skilsmisse, som din familie har været igennem.

Derfor tænker jeg, at du også skal fortælle din lærer/pædagog hvordan du har det for tiden – de kan være med til at støtte op om din udvikling i skolen og måske skabe en kontakt til en som vil være god for dig at snakke med.

Hvis din menstruation fortsætter med at udeblive, kan du prøve at tage kontakt til skolens sundhedsplejerske – de kan være rigtig gode at snakke med og måske kan man få tankerne lidt i ro ved at fortælle om det til dem.

Derudover synes jeg, at du skal bruge lidt tid på at være rigtig god ved dig selv. Gør nogle ting, som gør dig glad; det kan være at du har nogle gode veninder, som er sjove at være sammen med eller at finde en fritidsinteresse, som kan få tankerne lidt på afstand.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive ind på 116111, og få en snak med rådgiver her på BørneTelefonen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat