Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for lægen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 11 år.

Nogle børn synes ikke, at det er rart at gå til lægen, lige som dig. Andre synes ligefrem, at det kan være hyggeligt eller sjovt. 

Jeg tror, at det er vigtigt at tænke på, at lægen er der for at hjælpe dig. Og ikke for at skade dig. For på et tidspunkt, får du brug for at gå til lægen.

Hvis den byld fortsætter med at være der, eller at den gør ondt, er det nok smart at lægen kigger på den. Og det er bedre at gøre det tidligt i forløbet, for så det er nemmere at behandle. Måske skal der bare noget creme til.

Måske kan du tænke på det, som at du skal 'øve dig i at gå til lægen'. Ligesom når man øver sig i, at køre på cykel eller svømme. For det er rarest for dig, at du synes at det er okay at komme til lægen, hvis du skulle få brug for det. De fleste læger, har erfaring med, at de får besøg af børn, unge og voksne, som er nervøse for det ene eller det andet. Det er de vant til, at holde øje med og hjælpe med. 

Hvis dine forældre på et tidspunkt hjælper dig med, at skulle til lægen, så kan de fortælle lægen på forhånd, at er bange og hvad du er bange for. Så kan lægen nemlig være endnu mere opmærksom.

Det er i hvert fald godt, at du har talt med dine forældre om det. Så kan I sammen aftale, hvornår det er smartest, at du tager til lægen. Og det kan jo også være at bylden forsvinder af sig selv.

Det er i hvert fald ikke farligt, at gå til lægen. Det med sprøjten, må du spørge lægen om, det er næsten kun til vaccinationer, at lægen bruger en sprøjte.

God bedring og held og lykke med det fremover.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat