Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for kræft

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S

Tusind tak for dit brev til børnetelefonen. Jeg er glad for at du skriver til os, for det er bestemt ikke rart at gå og være bange for at være syg af kræft. Hvis du går længe og er bange og bekymret, kan det vokse sig større, sådan at du næsten ikke kan tænke på andet. Derfor er rigtig vigtigt at du taler med nogle voksne om de bekymringer, du har.

Det er godt at du snakker med dine forældre, men jeg kan godt forstå at du bliver mere bekymret, når du kan høre at de er mere bekymret, end de giver udtryk for overfor dig. Nogen gange hører man kun en lille del, af hvad der bliver snakket om - på den måde kan den lille del man har hørt, vokse sig større med tankerne. Derfor vil jeg opfordre dig til at fortælle dine forældre om dine tanker og bekymringer, og at du har hørt dem tale om det og at det har gjort dig mere bekymret.

Når man er bange, som du er, kan det være svært at berolige sig selv – derfor er det en rigtig god ting at få snakket med andre om det. Tit kan det være en stor lettelse at dele frygten med andre, og bare snakken i sig selv kan hjælpe og gøre dig mere rolig.

Og så kan det være en god ide at tage forbi lægen igen, som er den der præcis kan fortælle dig, hvad den knude du har opdaget på ryggen er, så du forhåbentlig snart kan blive tryg igen og få det godt. 

Du er også velkommen til at ringe til børnetelefonen på 116 111, hvor der altid sidder en sød rådgiver, der gerne vil lytte og snakke med dig.

De bedste hilsner

fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat