Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for drengene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Det første jeg kom til at tænke på, da jeg læste dit brev, var, at du virker som en rigtig sej og modig pige. En pige der ved, hvad der er okay, og hvad der ikke er okay at gøre mod andre mennesker - men også en pige der har viljestyrke til at handle og hjælpe andre mennesker, der måske ikke er lige så stærke som dig.

Du spørger, hvad du skal gøre med de seks drenge, der mobber i din nye klasse - jeg vil gerne prøve at hjælpe dig og komme med forskellige muligheder, du måske kan bruge til noget.

Når der finder mobning sted i en klasse, handler det ofte om, at der er skabt nogen dumme eller meget uheldige måder at være sammen på. Det er gået hen og blevet normalt at true hinanden, kalde hinanden ved øgenavne, slå, skubbe og sparke - ting som du fortæller om i dit brev til BørneBrevkassen - ting som slet ikke er ok - og som I elever har krav på at få hjælp til fra lærernes (og forældrenes) side.

Jeg tænker, at det er vigtigt at fortælle dig, at det ikke er din skyld, at du blev mobbet på din gamle skole, ligesom det heller ikke er drengens skyld (ham du fortæller om i dit brev)... Kan du mon følge mig..?

Måske er der flere i din klasse af både pigerne og drengene, der godt ved, at det er helt forkert, det der foregår i frikvartererne, og måske vil de gerne have, at mobningen skal forsvinde... Måske tør de ikke at gøre noget ved det, fordi de er bange for, at det bliver dem, der bliver mobbet næste gang...

Jeg tænker, at du (måske sammen med de andre piger fra klassen) skal prøve at gå til læreren igen. Det behøver ikke at være jeres klasselærer (den samme lærer?)... Det kan også være en anden lærer eller måske en pædagog fra jeres klub. Det jeg tænker er vigtigt er, at du har tillid til ham eller hende... Og at du får sagt, at du faktisk er gået hen og blevet bange for drengene i din klasse - Tror du, at du kan det..?

En mulighed kunne være, at du viste én af dine lærere dit brev til BørneBrevkassen og mit svar. Nogen gange kan det nemlig være lettere at tale ud fra noget, man har på skrift.

Jeg tænker også, at du kunne prøve at tale med dine forældre om, hvad der foregår i din ny klasse - eller måske en anden voksen, du ved vil lytte til dig og støtte og hjælpe dig. Tror du, at det kunne være en mulighed..?

Jeg ved ikke, om du ved det (?), men alle børn har ret til at gå i skole uden mobning. Ret til at have en god og rar skoledag, hvor man bliver respekteret for den man er, og hvor man bliver behandlet ordentligt. Hvis det ikke sker, skal lærerne hjælpe og støtte, ikke kun den der bliver mobbet, eller den der mobber, men hele klassen. Således at alle kan føle sig trygge og lære noget både fagligt og socialt.

Du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller at logge BørneChatten, hvis du har brug for at tale det hele igennem med en af vores dygtige rådgivere, før du går givere med det.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat