Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at være sammen med venner efter skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Det lyder som en svær situation, du er i. Og at det måske nærmest er blevet en vane at sige nej til at være sammen med dem fra skolen?

Det er jo rigtig godt, at du har fået gode venner på den nye skole. Og at de gerne vil være sammen med dig. Nogle gange kan man godt blive lidt overvældet af at starte et nyt sted. Og man føler måske, at man skal vise sig fra sin bedste side hele tiden. Derfor kan det også godt være et pres og lidt hårdt at være sammen med dem fra skolen både i skoletiden og uden for skoletiden. Mon du kan genkende det?

Måske ville det derfor også være nemmest at starte med kun at se én af vennerne. Og så senere se flere? Eller måske skal du bare falde lidt mere til, inden du er klar til det?

Jeg vil råde dig til at snakke med nogen om dine tanker og følelser. Måske kunne du starte med din mor eller far. Det hjælper tit at få sat nogle ord på tankerne og at høre en mening fra mennesker, der kender en godt. Måske kan I sammen finde frem til, hvorfor du ikke føler, at du kan være sammen med vennerne efter skole. 

Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 116111. Så kan du fortælle lidt mere om, hvordan det har været at starte i den nye skole. Og sammen kan vi finde flere ting, du kan prøve af. 

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat