Brev

bange for at være alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år.

Hvor er du bare sej, at du skriver herind til Brevkassen og beder om hjælp. Det er der faktisk mange, der ville være bange for. For det kan være svært at sætte ord på det, som man synes er svært. Så det er rigtig godt gået!

Det er faktisk meget almindeligt, at man i din alder har perioder, hvor man er mere bange. Det hører med til den udvikling, som du er i. Man begynder nemlig at forstå, at der er flere ting, man skal selv. Og man begynder også at forstå og høre, om flere af de ting, som kan gøre en bange og utryg. Da man var mindre, var ens forældre der jo næsten hele tiden og man vidste slet ikke, hvad det betød at være bange. 

Det er meget forskelligt, hvad man bliver bange for, og hvor meget det fylder. Det lyder som om, at det fylder for dig og at du gerne vil have hjælp til, at det bliver anderledes.

Har du mon talt med dine forældre om, at du tænker på alle de ting, der kan ske? Det er vigtigt, at de ved, hvordan du har det og hvornår du bliver bange. Ens forældre kan ofte være en god støtte, når man ikke ved, hvad man skal gøre. Og hvis man går alene med de bange tanker, så vil de ofte vokse sig større. Det er vigtigt, at de lytter til dig og forstår, hvad det gør ved dig. Tror du, at du kan tale med dem, på en måde og på et tidspunkt, som ville føles rart?

Du kan måske læse lidt på vores hjemmeside om at være bange og utryg. Her står der en masse gode råd, man kan læse andre breve om at være bange fra både Brevkassen og Børn Hjælper Børn. Og så findes der blandt andet en rigtig god guide til at finde ro. Her kan man lave sin helt egen plan, som man kan bruge, når man bliver utryg. Det kan være, at du kan lave sådan en sammen med dine forældre. Så kan de støtte dig i, at følge planen når det bliver svært. Du kan læse på siden her: https://bornetelefonen.dk/tema/bange-utryg-angst 

Jeg håber, at du kan tage endnu et sejt og stort skidt og tale med dine forældre om, hvordan du har det, så du kan få noget hjælp til de bange tanker.

De bedste hilsner, BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat