Brev

Bange for at min morfar skal dø

Hej bb

min morfar har været død efter han fik en Black out da

og nu er jeg bange for han dør

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år.

Det er klart, at du er nervøs for din morfar, når han har haft sådan en oplevelse.

Du bliver nødt til, at spørge de voksne omkring dig, hvad de tænker om det. Jeg kunne forestille mig, at din mor også tænker på det. Og har hun mon glemt at forklare dig, hvad der er sket? Måske ved hun slet ikke, at du er bange, og går og spekulerer.

Du må have hende, eller en anden voksen til at forklare dig, hvad lægerne gør for at hjælpe morfar. Nogen gange er man mere bange, fordi man ikke ved noget. Og hvis man ikke får talt med nogen om det, kan de bange følelser vokse dig større.

Hvis du af en eller anden grund, ikke har nogen voksne at tale med, vil jeg foreslå, at du ringer til Børnetelefonen på 116 111 og snakker med en voksen der. Når man er bange, er den bedste hjælp som regel, hvis man snakker om det.

Jeg håber, at din morfar bliver helt frisk, og at du får talt med en voksen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat