Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at jeg har angst.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 11 årig Pige

Jeg kan godt forstå, at du tænker over hvor dine tanker kommer fra.

Du skal vide, at mange mennesker får sådanne nogle "dødstanker" eller man frygter for, at der sker ens kære noget og mister dem - sådan kan man godt have det engang imellem eller i en periode af sit liv. Det kan være en del af det at elske andre højt og at de er betydningsfulde for os.

Hvis det sker ofte og ens tanker hele tiden kredser om dette, skal man få talt det godt om det. Og finde ud af, hvordan man kan få ro på frygten og styrer den væk og få de rolige tanker ind. Det har du allerede gjort lidt med din mor, og det er rigtigt godt.

Man kan også snakke med sin lægen eller en psykolog - de kan også være gode at snakke med. Måske er der også mulighed for at skolen psykolog kan snakke med dig - måske sammen med din mor?  Det er kun læger og psykologer som kan afgøre om det er angst.

Jeg tror måske det kan hænge sammen med det, du selv nævner sidst i brevet, om at du ofte sidder alene. Jeg tror, at det ville hjælpe dig, hvis du får andre ting, som kan fylde dine tanker - gode og sjove oplevelser.

Jeg vil opfordre dig til, at tale med dine forældre igen og forklare dem, så godt du kan, hvordan du har det. Få dem til, at hjælpe dig med, at få nogle "være-sammen-aftaler" med dine klassekammerater. Det kan være, at I kan lave lektieaftaler, svømmehalsaftaler, kage - eftermiddage eller filmeftermiddage hos hinanden. Hvis I ikke kan være sammen, så kunne I måske facetime eller skype?

Du har ret i, at når man sidder alene kan tankerne godt stikke af med en. Lige som tankerne har det med, at køre i ring. Hvis du får nogle andre oplevelser, vil der komme nye ting som fylder i dine tanker.

Jeg håber, du får talt med dine voksne, så I sammen kan gøre noget ved det, og du får ro på igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat