Brev

Bange for at dø

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Kære pige på 9 år

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til BørneTelefonen!

Du fortæller, at du er bange. Det må ikke være rart at have det sådan. Og det skal du ikke gå alene med. Jeg vil forsøge at hjælpe dig så godt, jeg kan.

Jeg vil starte med at sige, at det er virkelig sejt og modigt af dig, at du søger hjælp, når du kan mærke, at du er bange. Det er vigtigt at sige sådan noget højt. Ellers kan det blive noget, man går med alene – og som måske kan vokse sig større.

Du skriver, at du er bange for at dø, fordi du har hørt om én, der er blevet dræbt. Det kan jeg godt forstå.

Sådan tror jeg, at de fleste mennesker har det, når de hører om drab. Det er forfærdeligt og skræmmende. Men heldigvis sker sådan noget meget sjældent.

Jeg tror, at det kunne være godt for dig at snakke med en voksen om det. Måske en af dine forældre. Hvordan lyder det?

Hvis du har mere lyst til at snakke med en anden voksen, kan du også det. For eksempel din lærer, din moster, din venindes mor, din træner eller en helt anden. Det vigtigste er, at det er en voksen, du er tryg ved.

De voksne ved, hvordan det er at være bange. De kan hjælpe dig til at få det bedre. Og de kan passe på dig.

Nogle gange hjælper det rigtig meget at snakke med nogen og komme ud med de tanker og den frygt, der fylder.

Måske kan en voksen berolige dig og fortælle dig om, hvor få mennesker, der faktisk bliver dræbt. Og om hvor meget dine nærmeste passer på dig. Hele tiden.

Heldigvis har vi også dygtige politibetjente i Danmark, som passer godt på os alle sammen.

Har du brug for at snakke med nogen, der ved mere om at være bange for bestemte ting som f.eks. at dø, kan du ringe til Angsttelefonen. Du kan bare trykke på linket, for at læse nærmere og finde telefonnummeret.

Angsttelefonen kan hjælpe dig anonymt, hvis en følelse pludselig overvælder dig eller hvis bestemte tanker og situationer gør dig bange.

Rådgiverne ved rigtig meget om at være bange og angst, og de er vant til at tale med børn og unge. De vil gøre alt for, at du kan føle dig tryg, når du ringer. Sammen kan I finde ud af, hvad du skal gøre for at få det bedre.

Du er også meget velkommen til at skrive til BørneTelefonen igen eller ringe på telefonnummer 116111. Vores rådgivere vil altid gerne hjælpe dig.

Jeg tror, at du kan bruge din handlekraft og dine evner til at mærke efter, når du skal tage næste skridt. Det er nogle gode styrker at have. Og det er vigtigt, at du deler dine tanker med nogen.

Jeg tror på dig, og jeg ønsker dig alt det bedste!

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Vejrtrækningsøvelse

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat