Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for alt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Det var godt at du skrev, for jeg kan læse at du tumler med en masse tanker inde i, som fylder rigtig meget.

De thriller film du kom til at se, påvirker dig efter du har set dem. Det kan jeg godt forstå. Mange af de film er meget voldsomme og påvirker os rigtigt meget, selvom vi ved at det bare er skuespiller og en film. Det kan være svært at skelne mellem virkeligheden og filmens verden, når der også er så mange hverdagsagtige ting i filmene.

Nu hvor det lige har været Halloween, har der også være meget snak om folk, som har klædt sig ud som klovne – noget som har skræmt både børn og voksne. Jeg har snakket med flere, der lige som dig har været bange, og så er det vigtigt, at få snakket med nogle om det.

Der er rigtig mange film og serier at vælge imellem på Netflix, og jeg tror måske, at det vil være godt at du stopper med at se de voldsomme film. Du kan du jo altid sige til dine venner, at ”den film må eller vil jeg ikke se, for der er 15 års-grænse”.

At du ikke bryder dig om at cykle alene hjem, når det er mørkt eller at være alene og sove alene, kan jeg godt forstå. Det er der faktisk mange på din alder, der har det svært ved. Mange synes det bliver lettere, når de bliver ældre og jeg tror, at det handler om at finde ud af, hvad der er rigtigt for dig.

Måske vil det hjælpe, hvis en af dine forældre i en periode henter dig, når du har været ude hos nogle venner. Det kunne også være, at du skal sove med lyset tændt, lytte til rolig musik eller en hyggelig lydbog eller sove med døren åben. Måske skal du have en madras på gulvet ved siden af dine forældre i en periode, hvis det er muligt. Det er i hvert fald nogle af de ting, der kan hjælpe til at finde ro og tryghed igen.

Det er vigtigt, at du får noget støtte, så du ikke længere skal gå med alt dette inde i dig selv. Derfor synes jeg, at du igen skal prøve at fortælle dine forældre om, hvordan du har det. Du har været rigtig god til at sætte ord på dine tanker og følelser i dette brev og måske kan det bruges, når du skal sige det til dem? Du kan eventuelt lade dem læse brevet eller skrive et nyt til dem.

Det at du har skrevet herind, er en styrke du kan bruge, når du igen skal prøve at snakke med dine forældre. Hvis dine forældre har brug for at tale med os, kan de ringe til vores ForældreTelefon på 35555557

De bedste ønsker fremover fra

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat