Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange både derhjemme, og i skolen. Dårligt selvvær, og utryk i sit ejet hjem.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Det lader til, du har gjort rigtig meget for at hjælpe dig selv, skiftet skole, gå i terapi og fundet ud af, at det hjælper når du er sammen med andre.  

Det lader også til, at din familie og venner langt hen ad vejen er gode til at hjælpe dig. Du har helt ret, det er kun dig, der præcis ved hvordan du har det. Men jeg vil foreslå du finder modet til at fortælle dine venner, i hvert fald dem du er tættest på, hvordan det er være dig, at du faktisk er bange for at være alene. Jeg tror det vil hjælpe dig rigtig meget at få sagt højt, og jeg tror og håber på, at dem omkring dig, så bedre ville kunne forstå dig. 

At du er blevet rigtig bange i forbindelse med indbrud hos din nabo, er en meget almindelig reaktion. Jeg tror de fleste ville blive virkelig bange, hvis de så tæt (mellem en skillevæg) havde oplevet et indbrud. 

Din familie tager problemet alvorligt og har fundet hjælp i psykiatrien. Det er så vigtigt, du får hjælp, så du igen kan blive tryg og derved også bedre kan være med til det sociale med dine venner i klassen. 

At være angst og bange, er der mange i din alder der oplever. For mange forsvinder det igen, og for andre er der brug for hjælp og der er hjælp at få. Det kan også være en god ide at få nogle snakke med en psykolog, som vil kunne lytte og give gode råd til hvordan det kan blive bedre og du kan slippe af med angsten. Jeg vil foreslå du måske nævner dette for dine forældre. Det er igennem din læge, man kan blive henvist til en psykolog. En ide kan være, du viser dine forældre dit brev til mig og mit svar? I dit fine brev, kan dine forældre læse, præcis hvordan det er at være dig, og også mine råd. Har du mon mod på dette?

I skolen skal du vide, det er helt ok ikke at have lyst til at lege S, P eller K, det er helt op til dig. Jeg kan godt forstå du gerne vil føle dig som en del af klassen og fællesskabet, så jeg vil foreslå, du tager en snak med din klasselærer, måske sammen med dine forældre og fortæller hvordan du har det. Så kan læreren evt. tale med klassen om det med at danne venskaber, være en god ven og sikre at I alle trives i klassen. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat