Brev

Bange…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære N.

Jeg kan godt forstå, at du er rigtig bange og nervøs for, om der er sket din hamster noget. Hvor var det godt, at du nåede at tage hende op igen. Det er jo et lille dyr, så der skal ikke så meget til før, man bliver nervøs. Men sådan en hamster kan faktisk holde til rigtig meget. Og hvis den ser ud til at være ok, så tror jeg godt, du kan slappe af.

Det er ikke rart at gå rundt med dårlig samvittighed helt alene. Tit er det derfor en lettelse, at fortælle hvad der er sket, så man slipper for den dårlige samvittighed, som er så ubehagelig. De fleste oplever, at de grimme tanker holder op, når først de har fået sagt det ubehagelige.

Du har jo ikke gjort det med vilje. Det var et uheld. Og mon ikke din mor godt kan forstå det? Mit gæt er, at hun kan se på dig, hvor skidt du har det, og vil blive glad for at du fortæller hende det. Så kan I sammen holde øje med jeres lille hamster og se, om det opfører sig anderledes.
Du kunne fx vise din mor dit brev og mit svar. Så vil hun forstå, at du slet ikke har brug for skældud, men et stort kram. 

Hvis du alligevel ikke har lyst til at tale med din mor, er der så en anden voksen, du kunne tale med? Også om hvorfor du så bange for din mors reaktion. Det kunne måske være din lærer? 

Jeg vil ønske dig en god snak med en voksen og god fornøjelse med din hamster.

De bedste tanker fra Børnetelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat