Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg kan sagtens forstå, at du bliver bekymret, især når din mor er ramt af brystkræft. Bryster er meget forskellige og føles også meget forskellige, som du nu også har mærket. Særligt når man er i puberteten udvikler brysterne sig, og det er kirtler, der føles knudret som små runde klaser af vindruer. Nogen gange er kirtler lidt større end andre og ømme, også omkring menstruation kan de være særlig ømme og 'hæve' lidt i størrelsen, uden at kirtlerne er ens i størrelse.

På din beskrivelse. lyder det til at være en bums, de kan både komme udvendig og indvendig. Du skriver også, at du får din menstruation imorgen, hvilket godt kan give hævede, hårde og ømme bryster.

Det kan være svært for mig præcist at svare på, hvad det er. Derfor tænker jeg, at det måske kunne være en god idé for dig at dele din bekymring med din mor eller måske en anden voksen, du føler dig tryg ved at snakke med.

Måske du også går rundt med andre tanker eller spørgsmål omkring kroppen og den store udvikling, der sker i puberteten? Jeg ved fra andre unge, at det kan være rart at snakke om, da det kan fylde rigtig meget. En anden mulighed kunne være at ringe og snakke med din læge eller snakke med sundhedsplejersken på din skole. 

 Alt det bedste fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat