Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst og rygning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige

Det lyder til der er mange svære tanker, som fylder. Hvor er det godt, du har skrevet ind. Det viser, at du tænker over de problemer, du gerne vil gøre noget ved. 

Hvor er det godt at høre, at du føler dig som en del af et fællesskab. Føler du, at man skal ryge for at være en del af det fællesskab, eller tror du ikke det har nogen betydning? Hvis du ikke har lyst til at ryge, kunne det måske være en idé at stoppe. Jeg tænker, at din psykolog vil kunne hjælpe dig med at lave andre ting, istedet for at ryge

Du skriver, at du har lyst til at sige det til dine forældre. Og jeg vil give dig helt ret i, at det i langt de fleste tilfælde er bedst at være ærlig. Ærlighed får folk til at stole på hinanden. Jeg kan ikke vide, hvordan dine forældre vil reagere. Men jeg ved, at langt de fleste forældre også bliver glade for at deres børn er ærlige, og at ærligheden kun gør, at de vil støtte og stole på en, endnu mere. Også selvom de ser trætte ud og har travlt med arbejde. 

Det kan også være en idé at fortælle dine forældre, hvad du går og bekymrer dig om. På den måde kan I snakke om det, så du ikke går og bekymrer dig over noget helt unødvendigt.  Måske kan det være en idé at få en til at hjælpe dig med at fortælle det til dine forældre, hvis du synes det er svært. Er der nogen fra din behandlingsskole, som kunne hjælpe dig? Måske en lærer, en pædagog eller måske din psykolog? Jeg tror, at det kan give dig ro, at dine forældre ved det og så kan I snakke sammen om, hvad der er bedst at gøre.

Jeg håber, du kunne bruge mit svar. Hvis du får lyst til at øve dig i at fortælle alvorlige ting til dine forældre, er du altid velkommen til at ringe ind på 116111.

Kram fra BørneTelefonen 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat