Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst, nøgenbillede, mobning!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

tak for dit meget fine og ærlige brev. Jeg er glad for at du skriver herind, for det lyder som om der er mange ting der er rigtig vanskelige i dit liv lige nu.

I begyndelsen af dit brev beskriver du, hvordan det fylder meget i dit liv at være perfekt, at være populær og fremstå klog. Jeg tænker at det er meget almindeligt, at man i teenageårene fokuserer på hvordan man virker udadtil. Det er en tid, hvor man forsøger at finde ud af hvem man er, og hvordan man gerne vil være. Teenageårene er for mange en rigtig god, men også en meget svær tid. Det er også en tid, hvor man læner sig meget op ad sine venner og veninder, og jeg læser mig til at du i den grad føler dig svigtet af en rigtig god veninde. Det kan gøre meget ondt, især når du oplever at hun har viderefortalt nogle af de sårbare ting, du har delt om dig selv i fortrolighed. Derudover tænker jeg, at du har oplevet noget som mange unge desværre oplever. Du har i tillid sendt et billede af dig selv til din kæreste, og han har efterfølgende misbrugt din tillid og vist det til andre. Uanset hvordan jeres forhold er endt, må jeg sige, at jeg synes at det er rigtig ufint af ham. Jeg er tvivl om, om han også har sendt det videre til andre. Du skal vide, at det han har gjort er ulovligt - han må ikke dele eller vise nøgenbillder af dig, uden at have din tilladelse.

Det virker til, at din mor kan mærke på dig, at du er ked af det. Jeg forstår godt, hvis det er vanskeligt at tale med hende om det her, men på den anden side tænker jeg heller ikke at det er noget du skal gå med alene. Hvis det er for svært at sige højt, kan du overveje at lade hende læse dit brev og mit svar. Det kan også være, at du er tryggere ved at tale med en anden voksen om det fx en lærer eller en anden du stoler på. Det, du har været udsat for, er ikke kun sårende, men også krænkende og har betydet at du føler dig udenfor og isoleret. Jeg betragter det som grov mobning og mobning skal ikke accepteres. Det kan dog være utrolig svært at få has på selv, og derfor skal du have hjælp fra voksne. Selvom det kan føles pinligt, så er der brug for, at de voksne hjælper til at få løst det på bedste vis - også de billeder der er delt.

Jeg vil anbefale dig at læse mere om det med, at andre deler billeder her: 

 

Jeg ved godt, at du ikke har delt dit billedet over nettet, men der er også gode råd til, hvad man kan gøre hvis ens billede er kommet ud til mange mennesker. Derudover kan du læse dig til, hvordan du bedst kommer igennem denne svære situation. Folderen er lavet fordi der desværre er rigtig mange unge, der kommer til at sende noget de senere fortryder. Du er altså ikke alene – selvom jeg godt ved, at det kan føles sådan til tider.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat