Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

angst eller hvad det kan være

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Det lyder rigtig ubehageligt at være dig, når du får de anfald, som du beskriver. Det er godt, at du tager dig selv alvorligt og beder om hjælp. For selv om du har fundet nogle måder, du kan håndtere dine anfald på, skal du have noget professionel hjælp til at komme videre.

Jeg kan forstå, at du har mange overvejelser om, hvad det er, der sker med dig. Men du har ikke fundet noget svar.

Du er selv inde på, at dine anfald kan være angstanfald. Ud fra din beskrivelse kan det godt være angst, der plager dig. Men diagnosen skal en læge stille sammen med dig.

Jeg vil foreslå, at du hurtigst muligt kontakter din læge, så du kan komme videre og blive klogere på, hvad der sker med dig. Det er vigtigt, at det er din læge, du snakker med, for han/hun kan afgøre, om dine symptomer skyldes en fysisk sygdom eller f.eks. angst. 

Hvis det er angstanfald, der plager dig, er der meget gode muligheder for, at du ret hurtigt kan få det bedre. Og selv om det føles forfærdeligt, mens det står på, skal du vide, at det ikke er farligt.

Så skynd dig at få lavet en aftale med din læge. Du giver en rigtig god beskrivelse af dine anfald i dit brev, så du kan evt. vise lægen det.

Du har også tænkt meget over, hvorfor du skjuler, hvordan du har det. Du har ret i, at mennesker ofte gerne vil fremstille sig selv som glade og smilende, og du har også ret i, at mange opfatter sig selv som forkerte, når de ikke føler sig glade. Men jeg vil opfordre dig til at bryde det mønster, for alle mennesker kender til grå dage og triste følelser. Og de er en lige så stor del af livet for os alle.

Det lyder, som om du har gode venner på din skole, som også er opmærksomme på, hvordan du har det. Jeg synes, du skal finde modet i dig selv og lukke lidt op over for dem, du har mest tillid til. Ikke for at få deres medlidenhed, men for at du kan dele dit liv med andre, som du holder af. Hvis du gør det, vil du opdage, at ensomheden omkring dine problemer bliver mindre. Og det tror jeg, du har brug for.

Du skriver ikke, hvilke voksne der er omkring dig. Men jeg får et billede af, at du muligvis er på efterskole eller kostskole? Måske kunne det være en lettelse for dig også at fortælle om dine anfald til en af dine lærere? Og hvad med dine forældre? Er der måske endda en voksen, som har bemærket, at du nogen gange har det skidt? 

Det er godt, at du nu er begyndt at fortælle om dine symptomer og dine tanker og bekymringer. Det var første skridt til at få det bedre. Hvis du tøver med at tage det næste skridt, nemlig et besøg hos lægen, vil jeg foreslå, at du ringer til BørneTelefonen og snakker med en sød rådgiver om det. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen 

 

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat