Brev

ANGST? DIAGNOSE?

Hej BB.

Jeg har bare lige et spørgsmål, skal man tage ind til en læge og få ansigt som en diagnose? Eller kan man bare selv sige at man har det, hvis man har alle symptomerne?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan godt forstå, at du kan blive i tvivl om det.

Du kan ringe og tale med lægen i telefon. Det kan også være, at du kan skrive mail til din læge. Her kan du fortælle om, hvordan du har det og de symptomer, du mærker. Så vil lægen snakke med dig om det og sammen finder I ud af, hvad der er bedst at gøre.

Telefonnummeret til din læge står på dit gule sundhedskort. Det er forskelligt hvornår lægen har telefontid. De fleste læger tager selv telefonen kl 8-9 om morgenen og herefter er det ofte en lægesekretær eller en sygeplejerske, der tager telefonen. Dem kan du også snakke med.

Hvis du har symptomer, som du tænker er angst er det en rigtig god idé at tale med lægen eller en anden voksen – måske sundhedsplejersken, som du synes er god at snakke med. Eller måske skrive det til.

Jeg håber, du har mod på at tale eller skrive med en god voksen. Så du kan få hjælp til at finde ud af, hvad der er bedst at gøre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat