Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst, depression, skizofreni? Hvad sker der?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Du spørger om, hvad jeg tror, der sker. Jeg tror, at du bliver rigtig forskrækket. For det skræmmer dig, at du oplever og fornemmer ting, som ikke findes i den virkelighed, du deler med andre.

Jeg tror, at alle ville blive skræmt - og mere og mere angst - hvis de som dig oplevede ting, der kom ’ud af det blå’. Fx som du nu oplever stemmer, der fortæller dig navne. Og personer, der stirrer tilbage på dig.

Du føler tilmed, at du har det ad helveds til i din klasse. Så din skolehverdag, er en del af det, der er hårdt for dig. Men at forestille sig en anden klasse, der er mere tryg, er svært - skriver du. For du har altid gået i den klasse, siden du startede i skole.

Måske tager jeg fejl. Men mit gæt er, at du ikke taler så meget om skolen med mor eller far - eller om de ting, du oplever. Men hvis der er sådan, kan jeg godt forstå det. For det er svært at åbne sig for andre, når  man tænker, at det man fortæller dem, må lyde som ’sort snak’ for dem.

På BørneTelefonen taler vi ind imellem med unge – der oplever noget af det samme, som du gør. Det er tydeligt, at det også har krævet stort mod af dem at fortælle os om deres oplevelser.

Der findes mennesker, der ved meget om det, du oplever og beskriver. Det gælder om, at finde frem til dem - for du føler inderligt, at noget er anderledes hos dig.

En af dem der kunne være gode at tale med er fx din læge! Hvis du fortæller din læge det, du har fortalt mig, vil han eller hun vide, hvordan du bedst hjælpes. Du skriver i brevet at du ikke aner “hvor mange” sygdomme, du har. Det er slet ikke sikkert, at du er syg. Men det kan lægen vurdere.

Dine forældre har måske slet ikke lagt mærke til, at du går og har det dårligt for tiden. Mon du har mod på at vise dem dit brev og mit svar. Jeg tror nemlig, at det kunne være godt for dig, hvis de tager med til lægen. Så er I flere til at beskrive, hvordan du har det. Og huske og forstå hvad lægen siger. 

Selvom det måske er svært at fortælle dine forældre, hvordan du har det, så vil jeg altså opfordre dig til at gøre det. For uanset hvad dine tanker skyldes, så har du nok brug for deres støtte og hjælp. Også til at få talt med skolen. 

Når du er klar til det, er det nemlig en god ide at tale med din lærer om det hele. Det er godt hvis din skole ved, hvordan du har det. Og at du ikke trives helt godt i klassen. 

Du kan også ringe til Psykiatrifonden. Det lyder som et alvorligt sted – men egentligt er det bare et sted, hvor der sidder nogle mennesker, der gerne vil tale – og ved noget. Du kan ringe til dem på tlf. 39 252525. Du kan også læse her først: www.Psykiatrifonden.dk

Husk, at det også er en mulighed, at ringe eller skrive til os igen på 116 111. For vi vil altid gerne tale med dig. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat