Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år. 

Du skriver, at du er ved at få det bedre, men at du er bange for, at få det skidt igen. Hvad gjorde du sidst for at få det bedre? Hvem snakkede du med og hvem og hvad hjalp dig?

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du få den hjælp, som hjalp dig til at få det bedre. Selvom du ikke har det helt på samme måde som tidligere, så er det så flot, at du kender dig selv så godt, at du kan mærke, at der måske er noget på vej. Så det er godt, hvis du allerede kan få hjælp nu og forebygge, at du får det skidt igen. 

Det med ham drengen, skal du forsøge at lægge fra dig. Det er ham, der opfører sig helt tosset, ved at svine dig til. Det har intet med dig at gøre, at han er sådan. Måske kan du se på det, som om, at du faktisk har et godt selvværd. Selvværd er, hvordan man er som person og hvordan man har det med sig selv. I forhold til det med drengen, så kan du måske få mere selvværd ved at tænke på, at det er dig der et ordentlig menneske i denne her situation. Det er ikke dig, der sviner nogen til og behandler nogen dårligt. Så det burde faktisk være ham drengen, der fik dårligt selvværd af, at behandle dig sådan. Lidt ligesom hvis du satte et spejl op foran ham, og alt det han sagde og gjorde var til ham selv. For det handler vist mere om ham selv, når han sviner andre til.
Jeg ved godt, at det kan være lidt svært at se sådan på det, når det er én selv, der er blevet svinet til. Men måske kan det hjælpe dig lidt. Det kan faktisk være, at ham drengen har mega lavt selvværd og derfor opfører sig sådan, det er selvfølgelig ikke nogen undskyldning for hans opførsel. 

Skynd dig at tage fat i de mennesker, som hjalp dig med at få det godt igen. En god idé er også at få lavet nogle aftaler med mennesker man godt kan lide og lave nogen dejlige og rare ting. Så kommer ens tanker også lidt på afveje. Det er meget flot og modent af dig at tage fat i "problemerne" før de er der. Så udnyt at du har de egenskaber og få den hjælp, som du ved der virker. 

Vi har lavet nogle gode råd til at få ro på. Måske kan du også bruge dem? https://bornetelefonen.dk/tema/bange-utryg-angst

Men vigtigt at du taler med dem, der har hjulpet dig før.

Du kan altid kontakte os igen, hvis du har brug for det. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat