Brev

Angst

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tusind tak for dit brev, det er rigtigt godt, at du skriver til os. Jeg kan godt forstå, at det må være ubehageligt, når du føler dig alene uden støtte! Så jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at komme med nogle råd til dig.

Du har taget det første skridt til at få det bedre, idet du skriver til os. Det kræver stor styrke at bede om hjælp, så det er rigtig sejt, at du åbner op for dine tanker.

Angst er en lidelse, som mange børn og unge desværre går rundt med. Det kan være svært at holde hovedet højt, når angsten fylder så meget, som det lyder til, den gør hos dig. Så derfor er det rigtigt vigtigt, at man kan snakke med nogen om det. På den måde får angsten ikke lov til at fylde det hele.

Dine forældre burde ikke sige til dig, at du skal tage dig sammen. Man kan ikke tage sig sammen, når man har angst. Selvom man gerne ville. Men jeg kommer til at tænke på, om dine forældre i virkeligheden bare ikke ved, hvad de skal gøre for at hjælpe dig. Måske er de faktisk slet ikke ligeglade eller trætte af dig. Hvad tænker du om det?

Hvis du har mod på det, kunne du prøve at snakke med dine forældre i løbet af dagen, hvor der er ro på. Her kunne du eventuelt vise dem dit brev og mit svar dertil. På den måde kan de se, at du mener det alvorligt. Et brev kan også gøre det lettere, at få startet en samtale, der kan virke svær.

Her kunne I også prøve at snakke om, om du måske skulle starte til psykolog igen. Det lyder nemlig lidt som om, at angsten er vendt stærkt tilbage. En psykolog kan give dig nogle værktøjer til din angst. På den måde kan du lære mere om, hvad du selv kan gøre, når du kan mærke angsten komme. Lyder det som noget, du kunne have lyst til?

Det kunne også være, at dine forældre skulle tage med dig til psykologen første gang. Psykologen kan nemlig også fortælle dine forældre lidt mere om, hvad angst er. Det kan også være, de mangler nogle gode råd til, hvad de kan gøre for at hjælpe dig. Dine forældre kan også ringe til os på 35 55 55 57, hvis de har nogle spørgsmål i forhold til alt dette.

Ingen mennesker bør føle, at de er alene. Så det er så godt, at du har skrevet til os. Du har allerede taget det første skridt til at få det bedre. Jeg håber du kan finde modet frem igen, så du kan tage det næste skridt: At tale med dine forældre.

Jeg håber, du kunne bruge mit svar, og at du har en idé om, hvad du kan gøre nu. Hvis du har flere spørgsmål, kan du altid ringe til os på 116111 eller skrive igen. Jeg ønsker dig al held og lykke med det hele!

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat