Brev

Andre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 16 år

Tusind tak for dit brev. Jeg kan se på dit brev, at du går rundt med rigtig mange tanker, og jeg tænker, det er rigtig godt, at du har skrevet ind til BørneBrevkassen, og jeg håber, jeg kan hjælpe dig med at finde en vej frem.

Jeg læser i dit brev, at du er bange for mange ting, men det, der bekymrer dig mest er, at du er bange for at vise, hvem du egentlig er... Du vil gerne have, at din familie, venner og kæreste har et billede af en glad dig... Og det kan jeg sagtens forstå. Jeg tror, vi alle har prøvet at lægge låg på følelser, fordi vi er bange for at gøre dem, vi holder af, kede af det eller bange... Imidlertid virker det på dit brev som om, du lægger låg på dig selv i så høj grad, at du bliver trist og kommer til at tvivle på dig selv. Er det mon rigtigt forstået?

Jeg tænker, at der måske er bare ét menneske, du kender, som du tør prøve at vise lidt af dig selv til og se, hvad der sker? Det kan måske være din mor, din far, en bedstemor/far, din kæreste, en veninde eller måske en voksen på skolen? Vi kender ofte mennesker, som vi føler os mere trygge sammen med... Måske du kan øve dig på det menneske, og lige så stille åbne op..? Jeg ved det er svært, men måske det så kan være en hjælp for dig at vise dit brev og måske mit svar..? Måske det kan få hul på samtalen?

I hvert fald tror jeg, at det er meget vigtigt, at du forsøger at finde frem til en, du tør åbne dig op for... Hvis ingen af dem, jeg har nævnt ovenfor kan bruges, er det måske en ide for dig at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten og vende dine tanker der?

Endelig er det en mulighed i alle kommuner at henvende sig til en ungerådgivning for at få hjælp. Måske det kunne være noget for dig?

Jeg håber, du finder hjælp og finder frem til, at du kan vise flere sider af dig selv og ikke kun den glade.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat