Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder slet ikke tåbeligt!
Det er netop vigtigt at tale om det, når man er bange for noget, så man kan få det ud af kroppen. Derfor er det så fint, at du skriver herind.

Du skal også vide, at uanset hvad et problem går ud på, så er det ikke mindre værd end andres problemer. Man kan nemlig ikke sammenligne indholdet i problemer, for det hele handler mest om, hvordan den, der har problemet, bliver præget af det. Derfor er alle problemer vigtige at få talt om og få hjælp til.

Der er rigtig mange børn og også unge, der er bange for at være alene, så det er på ingen måde unormalt. Det går for det meste over af sig med alderen, men nogle børn kan som du have brug for at tale med en psykolog om det, så man kan få sat ord på, og så man kan få nogle redskaber til, hvad man kan gøre, når "angsten" melder sig.

Det er en sårbar ting at være bange for noget, og det er også sårbart at skulle fortælle om det til en fremmed, som en psykolog jo er, så derfor er det vigtigt, at man føler sig tryg ved vedkommende. Ellers får man måske ikke noget ud af at komme der.

Jeg synes, at du skal tale med dine forældre om at finde en anden psykolog, hvis I er enige om, at du stadig har brug for at tale med en psykolog om det.
Ellers kan du til enhver tid kontakte BørneTelefonen og få en snak eller en chat med en rådgiver hos os. Det er gratis, og du er anonym.

Har du eventuelt prøvet at tale med en veninde om det? Alle mennesker er jo bange for noget, og det er tit en god idé at tale med nogen på ens egen alder, så man ikke føler, at man er "den eneste", der går og er bange.

Jeg synes i hvert fald, at det er vigtigt, at du får talt en masse om det, så du ikke lader frygten eller angsten sidde indeni. Det er bedre at få den ud af kroppen, så den mister sin magt over dig. Forstår du?

Jeg er sikker på, at det nok skal gå over på et tidspunkt, men indtil da håber jeg, at du får den hjælp og støtte, du har brug for.
Held og lykke med det.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat