Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

5 år i helvdet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du har valgt at skrive herind. For de følelser, du går rundt med, er nogle, man ikke skal gå rundt alene med. Jeg vil meget gerne hjælpe dig med nogle ideer til, hvordan du kan få det bedre – både med dig selv og med andre omkring dig.

Når man er blevet mobbet gennem så mange år - 5 år, kan man godt komme til at tro på, at det, de andre siger om en, er rigtigt. Nogle begynder endda at tro, at det er deres egen skyld. Har du også nogle gange tænkt sådanne tanker? Hvis du har, skal du vide, at det aldrig er din skyld, når andre vælger at behandle dig dårligt. Der er nogle voksne omkring jeg, som skal igang med at mobningen stopper og klassen kan være et rart sted at være for alle - Det er altså lærernes og skolelederens ansvar og de skal gøre noget, når de kender til problemet.

Andre, der er blevet mobbet, har fortalt om, at de har holdt det for sig selv og ikke fortalt andre om det. Nogle har endda gjort sig rigtig umage for at holde det skjult. Måske har de tænkt, at det ville gå over, hvis de ikke sagde noget. Så det er helt naturligt, at du ikke har fortalt andre om det. Sådan reagerer mange andre også på mobning.

Men jeg ved, at det er rigtig vigtigt, at du får hjælp af nogle voksne omkring dig til at få stoppet mobningen. Alle elever i skolen har ret til en skoledag uden mobning, bagtalelse og drillerier. Det gælder også dig. Så selvom dine forældre og din lærer måske ikke selv har opdaget, at der er noget galt, er det vigtigt, at du får det fortalt til dem. Og for at du kan hjælpes på den bedst mulige måde, synes jeg, at du både bør fortælle det til dine forældre og til læreren. De voksne omkring dig skal samarbejde om at få stoppet mobningen og give dig smilet og glæden tilbage?

Måske synes du, det kan være svært at skulle fortælle noget, du har gået rundt og holdt hemmeligt i 5 år? Her kunne du måske overveje at starte med at vise din lærer og dine forældre dit brev her til brevkassen – måske sammen med mit svar. Det har andre unge oplevet er en nemmere måde at starte samtalen.

Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med at få fortalt om mobningen til din lærer og dine forældre. Hvis du har brug for nogle flere ideer til hvordan du kan gøre, eller du bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat