Brev

19 og jomfru

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære fyr på 19 år

Tak for dit meget personlige brev. Jeg tror, at der er en del, der kan genkende følelsen af usikkerhed overfor det andet køn. Ligesom der også er en del andre på din alder, der  ikke har haft sex. Det er nemlig ikke unormalt stadig at være jomfru, når man er 19 år.

Det er tydeligt, at du, selvom du er blevet bange for piger, sex, nøgenhed og berøringer, har et stort ønske om snart at have sex. Det er helt naturligt, at du kan mærke den lyst. Om det så skal ske med en pige, du er tryg ved eller med en Escortpige, er en beslutning, du i sidste ende selv skal træffe. Men jeg tænker, at når du er lidt usikker over for piger og sex, så er det måske den bedste løsning, hvis det sker med en pige, du er tryg ved? En som du kan fortælle, at du er genert og utryg?

Da du ikke kan lide at gå i byen og for det meste er derhjemme, har du tænkt, at der vil gå lang tid, før du finder en pige. Men måske kunne du oprette en profil på en dating-side? På den måde kunne du skrive lidt sammen med en pige, inden I skal mødes – og lære hende lidt at kende. 

Når du fortæller om den kæreste, du havde, da du var yngre, så tænker jeg, at du er en god kæreste. Du respekterede din kærestes grænser. Så selvom du havde lyst til sex, så forstod du, at hun ikke var klar. Det er meget vigtigt at respektere hinandens grænser og at være opmærksom på, hvor den anden er. Jeg tænker, at du vil have behov for samme fine opmærksomhed og finfølelse fra den pige, du vælger at gå i seng med. Selvom det kræver mod, så vær ærlig overfor pigen. Det vil sikkert hjælpe meget på din usikkerhed, at du har fået fortalt, hvordan du har det.  

Du skriver i dit brev, at du er meget genert, og at du ikke er tilpas, når du færdes mellem fremmede mennesker. Du har haft det sådan, siden du gik i 6. klasse. Det er rigtig længe at gå rundt og have det sådan. Og som jeg også tror, du godt selv kan mærke, så er det en ”ond cirkel”, du har brug for at få brudt. 

Har du derfor delt dine tanker med andre eller har du gået rundt med dem for dig selv? Ved din familie, at du lever så ensomt? Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at du talt med nogen om dit liv. Og får noget hjælp. For det er ikke meningen, at man skal gå rundt og have det sådan. 

Hvordan er din kontakt til din sagsbehandler? Jeg tænker, at I må have haft nogle møder omkring blandt andet økonomi. Har du i den forbindelse fortalt om dine udfordringer med at leve et normalt liv? Hvis ikke så synes jeg, du skal gøre det. Du har sikkert nogle drømme for fremtiden. Del dem med din sagsbehandler. Så vil han eller hun kunne hjælpe dig i gang med fx en uddannelse eller et arbejde. Det kan være, at du ikke i første omgang kan være fuldt aktiv på et arbejde eller en uddannelse. Men det er muligt at komme i gang alligevel. Og jeg tænker, det kunne give dig et indhold i livet og mod på fremtiden. Og også et netværk af andre unge. 

Du kan også tale med din læge. Lægen vil kunne henvise dig videre til relevant hjælp.

Jeg vil også opfordre dig til at se nærmere på foreningen Sind. De har forskellige aktiviteter for unge, der oplever ensomhed. Læs mere på: https://sindungdom.dk/psykisk-sarbar/

Jeg håber, du kan bruge nogle af mine idéer. Og jeg håber, at det snart vil lykkes dig at finde en sød pige, du er tryg ved. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat