Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

1 år i USA eller ej

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Jeg synes, at det er mega sejt, at du har fået tanken om at rejse til USA og har talt med dine forældre om det! Der er mange, der hurtigt skubber tanken væk, så bare det at du holder fast i det ønske, er rigtig stort og et flot skridt. Især hvis man er lidt nervøs. 

Det er helt naturligt, at man kan være nervøs, når man skal noget nyt og anderledes. 

Ofte er der nogle organisationer eller firmaer, der hjælper med at arrangere sådan nogle ture. Har I mon talt med sådan et sted? Jeg tænker nemlig, at de har mange erfaringer med andre unge, der er nervøse, generte og som ikke har følt, at de var gode nok til engelsk. Måske kan det hjælpe, at tale med andre, som kender til det?

Husk på, at du kommer over på en skole, hvor de andre ved, at du ikke er amerikaner eller englænder. Så de forventer slet ikke, at du skal være god til engelsk. Du er der blandt andet for at lære det, så det vil de sikkert bare hjælpe dig med. Måske kan man øve sig i, at grine lidt af det når man laver fejl - og så sige "skidt pyt, jeg er her jo for at lære det". 

Hvis det kan hjælpe, kan du måske se nogle turtorial videoer på YouTube, hvor man øver sig i at snakke engelsk? Nogle gange kan det også hjælpe, at prøve at se film eller serier, uden undertekster eller med engelske undertekster. Det kan også være, at du og dine forældre kan aftale, at I prøver at snakke mere engelsk? Fx over aftensmaden en gang i mellem?

Ift. at få venner så tror jeg, at det kommer af sig selv. Folk er tit søde til at passe på nye elever, især hvis de ikke kommer fra USA. Måske kan du også snakke med arrangørerne eller din værtsfamilie om, at du er lidt nervøs for det, hvis du har mod på det? Ellers tænker jeg, at det er okay at sige, at man er lidt genert, når man taler med nogen og genertheden kommer. Det kender alle. 

Måske er der nogle bestemte ting, som du interesserer dig for, som du kan dele med nogle af dem, som du møder? En musiker du kan lide, en serie, et spil eller noget andet? Når alt er nyt, kan det måske også være en start, at spørge ind til forskellige ting, f.eks. Hvad gør I, når I skal til time, eller hvordan fejrer i Thanksgiving, Halloween eller noget tredje. Måske er mine bud ikke lige så gode, men bare spørg ind til de ting, som I snakker om. På den måde, kan det være en "icebreaker" at være ny og stille spørgsmål. Måske bare et eller to spørgsmål om dagen, og så kommer det nok af sig selv.

Igen, vil jeg fortælle dig, at jeg synes du er mega sej, at du vil afsted! Og jeg er sikker på, at det bliver en stor oplevelse. Det kan også være, at det indimellem bliver svært. Og så kan du altid skype med familie og venner i Danmark, eller tale med din værtsfamilie. Husk, at de er vant til at have sådan nogen som dig boende og kender til de ting, der kan være svært.

Jeg håber alt det bedste for dig og din tur til USA. 

De bedste hilsner, BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat