Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg bliver mobet

hej jeg er 12 år gammel og jeg har angst der gør det sindsygt svært at gøre noget som helst og alle prøver at få mig til at gøre ting som jeg virkelig ikke kan gøre uden at få angst

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det godt, at du skriver, for det er meget voldsomt at have angst, og det er ikke noget, man skal kæmpe med alene.

Jeg kan virkelig godt forstå, at det er svært, når folk prøver at få dig til at gøre ting, som giver dig angst. Når man har angst, har man i forvejen meget at bokse med. Hvis folk så stiller krav, som man ikke føler, at man kan opfylde, bliver det hele bare for meget.

Hvem ved, hvordan du har det?

I overskriften skriver du, at du bliver mobbet. Jeg kan altså fornemme, at du både kæmper med mobning og angst. Jeg forestiller mig, at det er rigtig hårdt at gå rundt med alt det alene. Derfor tænker jeg på, om der mon er nogen, der ved, hvordan du har det?

Hvordan er dit forhold mon til dine forældre? Kan I tale sammen om svære ting? Måske har du det fint med dem og plejer at kunne tale med dem om ting. Hvis det er sådan for dig, så tænker jeg, at det kunne være rigtig godt at dele med dem, at du har angst og føler dig presset og bliver mobbet.

Hvis du ikke er vant til, at dine forældre er så gode til at lytte eller hjælpe, så kan det være, at du kender andre voksne, du er trygge ved? Måske en vens forældre, en moster eller en voksen på din skole? Det kan også være, at du går i klub efter skole og har en sød voksen der? Eller måske har du en fritidsinteresse, hvor der er en rar træner eller underviser?

Hvis det er svært at tale med en voksen om det, så har vi lavet en guide, man kan bruge, når noget er svært at sige. Guiden finder du: her.

Angsttelefonen

Du kan også ringe til Angsttelefonen. Angsttelefonens rådgivere kan hjælpe dig anonymt, og de ved rigtig meget om angst og er vant til at tale med børn og unge. Sammen kan I finde ud af, hvad du kan gøre for at få det bedre.

Du finder telefonnummeret her.

Gode råd om angst

Måske kan det hjælpe dig at læse nogle gode råd om angst. Dem kan du finde her.

Få hjælp til mobning

Jeg ved jo ikke, hvad der er årsagen til din angst, men jeg kommer til at tænke på, om det mon hænger sådan sammen, at den mobning, du oplever, giver dig angst og gør dig bange og utryg. Hvis det er tilfældet, kan jeg virkelig godt forstå det. Det er nemlig helt forfærdeligt at blive mobbet. Derfor tænker jeg også, at det er vigtigt, at du får hjælp til at få stoppet mobningen. Det er nemlig ikke noget, man skal gå rundt med selv. Det er skolens ansvar, at mobningen stopper. Og du har ret til, at de tager det alvorligt og passer godt på både dig og alle de andre børn henne i din skole.

Har du mon fortalt din lærer, at du bliver mobbet?

Har du mon fortalt din lærer, at du bliver mobbet? Hvis det er svært at tale med din lærer alene, kan du overveje, om det vil være nemmere, hvis nogen er med. Måske dine forældre eller måske andre voksne, du er tryg ved? Det kan også være, at du har nogle ældre søskende, der kan være gode at have med til sådan en snak med en lærer?

Læs om mobning

Jeg tænker også på, om det kunne være rart for dig at læse lidt om, hvordan mobning fungerer, og om dine rettigheder. Så kan du finde mere om det lige her.

Du har allerede taget det første skridt ved at skrive herind. Kan du tage det næste skridt og prøve at tale med dine forældre eller en voksen på din skole, så de kan hjælpe dig?

Hvis det er svært, kan du også ringe herind til BørneTelefonen på 116111. Vi vil altid gerne snakke med dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat