Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Misofoni, stress, angst…?? HJÆLP!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Du må slet ikke undskylde for, at du har meget på hjertet. Det er rigtigt godt, at du har skrevet ind til BørneTelefonen, når du oplever, at lyde gør dig stresset og vred, og at du har haft to angstanfald.

Jeg læser det nemlig som om, at du er forhindret i at gøre vigtige ting i din hverdag hver eneste dag, såsom at kunne sidde rundt om spisebordet med din familie med ro i maven.

Jeg får lyst til at fortælle dig, at det ikke er okay, at dine forældre laver sjov med dine udfordringer og ikke tager dig seriøst. Jeg fornemmer nemlig, at du er enormt frustreret, og det kan jeg virkelig godt forstå at du er. Det lyder slet ikke rart, at du skal have det så dårligt i din krop og i dit hoved.

Dit brev fortæller mig, at du reagerer sundt på de voldsomme reaktioner, du har på lyde og larm. Du forsøger at skaffe hjælp til dig selv, og det er godt – for der er hjælp at hente.

Din læge

Jeg kommer til at tænke på, om du mon kunne have mod på enten selv at ringe til din læge, eller spørge dine forældre om de vil hjælpe dig med at ringe til din læge?

De allerfleste læger har viden og erfaring med, når personer bliver stresset af specifikke lyde og oplever angst. Jeg er derfor ret sikker på, at din læge vil kunne hjælpe dig. Det er kun læger, der kan stille diagnoser, og læger bruger diagnoser for at kunne finde den rigtige behandling og give de bedst mulige råd.

Hvis du tager til lægen med din mor eller far kan det være, at de bedre vil forstå, hvordan du har det? Måske vil det så gå op for din mor og far, at du har brug, at de virkelig prøver at se og forstå dig.

Dit brev

Hvis du har mod på at fortælle dine forældre, hvordan du har det, kan du fx tage udgangspunkt i dit brev, hvor du så flot har beskrevet, hvad lyde gør ved dig. Du kan fx sige, at du er bange for, at du har misofoni og angst og at du gerne vil have hjælp til at ringe til din læge.

Det kan også være, at det er nemmere for dig at vise dine forældre dit brev og måske mit svar? Jeg ved fra andre børn, at det kan føles meget lettere end at skulle starte en samtale. Men det er jo forskelligt, hvordan man har det. Hvad tror du virker bedst for dig?

Det er så stærkt af dig, at du mærker efter og rækker ud efter hjælp. Jeg tror på, at du kan bruge samme styrke til at fortælle dine forældre, at du har brug for hjælp fra en læge, så du kan få det bedre. Du har nemlig fortjent at have det rigtig godt.

Hvis du har brug for at tale lidt mere med os, er du altid velkommen til at ringe på tlf. 116 111.

Jeg sender dig et varmt knus herfra.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat