Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

svært der hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige,

Mange tak for dit brev.. Hvor er det flot, at du skriver hertil..   

Det lyder ikke til, at det er nemt hjemme ved jer, og jeg tænker, at I måske godt kunne have brug for noget hjælp fra nogle professionelle voksne? I alle kommuner er der en afdeling, der arbejder med børn og familier.. Deres arbejde er at give støtte og hjælpe familier, der har det svært..

Jeg ved at der i mange kommuner findes familiecentre, eller andet i den dur, der laver familiebehandling og forsøger at hjælpe familier til at få det bedre.. Nu ved jeg ikke (udover det du skriver i brevet) hvordan det er hjemme hos jer, og jeg ved at de sagsbehandlere der arbejder i kommunerne, skal undersøge hvordan det står til, hvis de bliver kontaktet om, at der er noget der er svært.. Det er faktisk også dem, der skal hjælpe, hvis det er så svært, at man skal bo et andet sted..

Du kan evt. selv ringe op til kommunen og fortælle om, hvad det er, der er svært hjemme hos jer og bede dem om at hjælpe jer.. Man kan også vælge at sende et brev for at forklare, hvad det er der er svært, det er blot vigtigt, at man skriver sit cpr. Nummer på, sådan så kommunen kan finde ud af helt præcist hvem man er..

Hvis du synes det er lidt for svært, kan du evt. også vælge at tale sammen med en af dine lærere.. De ved lige præcis hvem de skal tale med på kommunen, ellers kan de i al fald hurtigt finde ud af det.. Sundhedsplejersken eller skolepsykologen kunne også være en ide, de ved også godt hvem de skal kontakte hvis nogen skal have hjælp fra kommunen..   

Når kommunen får en henvendelse, skal kommunen undersøge hvilket behov for støtte de tænker, at du og din familie kan have brug for, om det blot er noget råd og vejledning, noget familiebehandling eller om der er behov for, at du bor et andet sted.. De skal tale med dine forældre og vil ofte også tale med dig..

Når man skal tale med kommunen, har man ret til en bisidder, en bisidder er en person, der kan støtte én i at fortælle hvordan det er at være der hjemme så man ikke sidder helt alene. Det kan evt. være en voksen, som du kender og stoler på, men det kan også være en fra Børns Vilkårs bisidderkorps.. Du kan læse lidt mere om dem her>>.

Du spørger også, hvor man kan flytte hen, hvis kommunen vurderer, at tingene er så svære hjemme hos et barn eller en ung at de skal bo et andet sted. Der er flere muligheder.. Som du selv skriver, findes der plejefamilier, som er et privathjem, hvor der ofte er en plejemor og en plejefar og måske nogle flere børn..

Der findes også døgninstitutioner; på en døgninstitution bor man sammen med nogle andre børn/unge, man har sit eget værelse, men der er ofte en del fælles ting, spisning osv.. På sådan en døgninstitution arbejder der nogle voksne, som er uddannet til at hjælpe børn, der har haft det svært.. Der findes også nogle steder som efterskoler eller kostskoler..   

Jeg håber, at det var svar på dine spørgsmål, og at du finder nogen der kan hjælpe dig.. Hvis ikke du lige har fået svar på, det du gerne ville, er du velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111,  eller  til at skrive til BørneChatten. Begge steder, sidder der voksne de klar til at give råd og vejledning.

Mange venlige hilsner

BørneBrevkassen

 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat