Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Opholdstedet.

Hej bb. Jeg er en pige på 13år, som er røget på et opholdsted der hedder L. Har boet der lidt over et månede, men kan mærke at det ikke er det rette for mig.. Opholdstedet ligger 1 skridt under den lukkede – det vil sige: DU MÅ INTET!

Går i 9’ende klasse på en friskole, og det går virkelig godt der.
Vil gøre alt for at komme væk for opholdstedet, men stadig forsætte på skolen. . – kom med nogle råd, ved ikke hvad jeg skal gøre. 🙁

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Jeg kan godt se, det må være hårdt at blive flyttet til et sted, hvor man  ikke føler, man må noget. Du har boet der en måneds tid nu, og jeg kan godt høre på dig, at det er svært for dig at vænne dig til det nye sted. Måske kan det også være svært at forstå, at der skal være så strenge regler et sted, når du ellers klarer dig fint på friskolen.

Jeg kan ikke helt se ud fra dit brev, hvorfor du er flyttet til det opholdssted, men uanset hvad der er grunden, har du ret til at klage over, at du er blevet anbragt på det bosted. Når man er over 12 år, har man ret til at klage over det, og det skal din sagsbehandler hjælpe dig med, hvis du beder hende / ham om det.

Her på BørneTelefonen kan vi også hjælpe dig - både med at lave en klage, hvis du ønsker det - og med at blive hørt af de voksne, der tager stilling til, hvor du skal bo. Vi har ansat nogle dygtige folk, der kaldes bisiddere, og som har rigtig god erfaring med at hjælpe børn og unge i samme situation som dig. De kender børns rettigheder og kan hjælpe dig med at få de voksne til at lytte til dig. Du kan ringe eller skrive direkte til BørneTelefonen på 116111 og få en bisidder til at hjælpe dig.

 Jeg håber, du får de voksne i tale, og at du får lov at blive på din skole.

Mange hilsener, BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat