Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det godt, at du har skrevet herind. Du har helt ret i, at man ikke skærer i sig selv, fordi man synes, det er sjovt.

Det er lang tid, at du har haft det dårligt, og sådan skal du ikke have det. Det lyder som om, at du er en stærk og modig pige, som ved at du har brug for hjælp.

Når der er ting omkring en, som er svære, er det godt at få talt med nogen om, hvordan man har det. Mon du har fortalt nogen omkring dig, at du ikke har det godt?

Det kan være, at du kan tale med din lærer, din plejemor eller måske en helt anden voksen, så de kan hjælpe dig. Måske det vil være lettere for dig at starte med at fortælle det til din plejemor, da hun allerede har opdaget en gang, at du har skåret i dig selv. Hvis du synes det er svært at fortælle ansigt til ansigt, kan du prøve at vise hende dit brev og mit svar, hvordan mon det ville være for dig?

Det kan måske også være hjælpsomt for dig at tale med en psyklog om de ting, som gør, at du ikke har det godt? Det kan din plejemor måske også hjælpe dig med at undersøge.

Mon du kender en forening, som hedder LMS? Det er en forening, som ved rigtig meget om selvskade. Jeg tænker, at det også kan være hjælpsomt for dig at tage kontakt til dem, måske de endda har nogle helt andre råd end mig. Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside: http://www.selvskade.dk de har både en anonym chat og telefonrådgivning.

Jeg håber, at du finder mod til at tale med en voksen omkring dig, så du kan få det godt igen.

Mange hilsner og tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat