Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kommunen lytter ikke..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig

Tak for dit brev. Det er et meget vigtigt dilemma, du skriver ind om, nu hvor du oplever, at du ikke er placeret det rigtige sted, og at din stemme ikke bliver hørt. 
Jeg kan virkelig fornemme din frustration over ikke at blive lyttet til – og jeg kan godt forstå dig. Det er vigtigt, at føle sig tryg og tilrette, hvor man bor.
Du skriver, du er 13 år, og din kommune har derfor pligt til at høre din mening i forhold til din anbringelse. De skal faktisk også sende en skriftlig afgørelse til dig, som du har mulighed for at klage over.

Det er min oplevelse, at det skaber en masse uro, når børn og unge videreplaceres. Derfor kan det umiddelbart godt være svært at se, at det "nye" sted er ligeså godt som det, man kom fra. Derfor tænker jeg på, om du stadig har det svært det nye sted? Måske er du faldet mere til, siden du skrev brevet til os? 
Hvis du fortsat oplever, at du ikke er havnet det rette sted, og samtidig har svært ved at få din socialrådgiver i tale, vil jeg oplyse dig om muligheden for at få en bisidder fra Børns Vilkår: 

Det kan være en rigtig god hjælp at have en voksen med til møder på kommunen, så du har en støtte der, udover at kunne tale med dig om din oplevelse af ikke at blive hørt, samtidigt også kan sikre dine rettigheder. Hvad tænker du om den mulighed?

Jeg håber det bedste for dig, og at du enten bliver glad for det sted, du bor nu, eller at du i samarbejde med din socialrådgiver finder det helt rigtige for dig. 

Jeg vil her til sidst lige sige, at jeg synes dit brev vidner om, at du har noget power og en masse gå-på-mod i forhold til, at du ikke vil finde dig i hvad som helst. Hold fast i din vilje og tro på, at der findes et godt sted for dig at være. 

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat