Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for min plejemor..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C
Mange tak for dit brev, hvor er det godt, at du skriver til BørneBrevkassen og beder om hjælp, for de problemer, du nævner her, er alt for store for dig at løse helt alene.
Først vil jeg sige til dig, at det er godt, at du har en god veninde at være sammen med efter skole, for det er vigtigt at have nogen at betro sig til i hverdagen. Måske kan hun også støtte dig lidt, hvis du nogle gange ikke er så glad?
Jeg kan forstå på dit brev, at du havde det rigtig godt hos din plejefamilie i begyndelsen, men at det nu føles som om, du får skæld ud hele tiden, lige meget hvad du gør for at gøre tingene godt. I det hele taget lyder det som nogle alvorlige ting, du og dine søskende er udsat for, og det kan jeg godt forstå, du bliver ked af. Det er slet ikke okay, at voksne er sådan overfor børn, som du beskriver.
Når man er plejebarn, har man en kontaktperson hos kommunen. Den person har til opgave at sørge for, at plejebarnet trives. Faktisk er det sådan, at personen to gange om året skal tale med barnet. Så jeg går ud fra, at du også har prøvet det...? Jeg ved ikke, om du har fortalt din kontaktperson fra kommunen om de her ting, men ellers tror jeg, det vil være en god ide at gøre. Du behøver ikke at vente på, at hun kontakter dig, du kan til enhver tid ringe til hende via rådhusets telefonnummer.
Jeg tænker, at du måske skulle tale med hende og bede hende hjælpe dig, eventuelt med at tale med din plejemor om, hvordan du har det, så du ikke er helt alene om det. Hvad tænker du mon om det?
Du kan også bede en anden voksen om at hjælpe dig, lige som du altid er velkommen til at ringe og tale eller chatte med en af rådgiverne på BørneTelefonen. Og har du brug for hjælp til at kontakte din sagsbehandler, så kan du eventuelt bede Børns Vilkår om hjælp til det via en bisidder. En bisidder er en voksen, som kan hjælpe dig med at få sagt det, du har brug for at sige, og som kan hjælpe dig med at sikre, at kommunen overholder loven og respekterer dine rettigheder. Du kan få fat i en bisidder fx ved at ringe gratis til BørneTelefonen ( tlf 116 111) og bede rådgiveren om, at få en bisidder. Du kan evt starte med at læse lidt mere om, hvad en bisidder kan hjælpe dig med, før du beslutter dig - klik her for at læse om mere >>
Mange kærlige hilsner til dig fra BørneBrevkassen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat