Brev

Hvad gør jeg?

Hej,

Pige på 11 snart 12.

Jeg har nogle problemer derhjemme jeg har haft et møde med
En fra kommunen.

Han kom hjem til mig for at snakke med mine forældre og mig, han sagde så til mig at jeg skal på plejefamilie, der begyndte jeg straks at græde, fordi jeg vil hellere blive hjemme hold mine forældre, men det er kun for at hjælpe mig men jeg føler at det er en straf for mig, på grund af at jeg ikke opfører mig ordenlig derhjemme,

min far begyndte også at hyle over det. Da vi var færdige med det, der var klokken cirka 9 jeg skulle i seng, jeg kunne mærke på mig at jeg skulle til at græde, jeg græd.

Min far spurgte: “Hvad sker der?”, min mor kom halvløbene med fuldstændigt tåre i øjnene, og kom ind på mit værelse og lå med mig, jeg blev fuldstændig flov at min mor græd så meget, hun sagde til mig: “Jeg vil gerne ha’ at du bliver hjemme hos mig” men jeg faldt til ro igen, jeg kunne ikke få tanken ud af mig om at jeg skal på plejefamilie efter jul.

Hvad skal jeg gøre, inden jeg afslutter mit liv.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Det er godt, at du har skrevet til BørneTelefonen, når du er så ked af det. Så er det altid en god ide at bede om hjælp.

Når kommunen har besluttet, at du skal i plejefamilie, er det fordi de mener, det er bedst for dig. Du skriver ikke, hvad det er for nogle problemer, du har derhjemme, men jeg kan fortælle dig, at det er ikke, fordi du opfører dig dårligt, at du skal i plejefamilie. Det er fordi kommunen mener, at dine forældre ikke kan passe godt nok på dig lige nu. Du skal altså ikke føle, at det er din skyld, det der sker.

Lige nu føles det som en straf, at du skal væk fra dine forældre. Jeg har talt med mange andre børn, som havde det som dig, så det er en helt almindelig følelse. Det kan være, at det hjælper, hvis du husker dig selv på, at det ikke er, fordi du har opført dig dårligt, men fordi dine forældre har svært ved at passe på dig. Og så kan jeg også fortælle dig, at de fleste børn bliver glade for deres plejefamilie, når de først har lært dem at kende. 

Jeg kan godt forstå, at både du og dine forældre er kede af det lige nu, for selvfølgelig ville I alle tre ønske, at det ikke var nødvendigt. Og når din mor siger, at hun gerne ville have, at du boede hos hende, er det nok fordi hun er ked af, at hun ikke har kunnet passe godt nok på dig, og fordi hun elsker dig.

I loven står der, at kommunen skal høre din mening, inden de beslutter sig for, hvad de vil gøre. Men de behøver ikke at rette sig efter den. Jeg ved ikke, hvor meget kommunen har talt med dig, men jeg kan forstå på dit brev, at du har brug for at der er nogen, der snakker med dig om beslutningen. Det er jo ikke spor rart for dig, hvis du slet ikke kan forstå, hvorfor du skal i plejefamilie.Der er sikkert også andre ting, du tænker på, f.eks. hvor længe du skal være der og hvor tit du kan se dine forældre. Måske tænker du også på, om du kan fortsætte i din skole, og hvordan dine plejeforældre er. Der er mange ting, som det er vigtigt for dig at vide. Og jeg tror, at jo mere du får at vide om, hvad der skal ske efter jul, jo mere vil du falde til ro.

Det kan også være, at kommunen kan finde en person, der kan hjælpe og støtte hele familien, inden du skal i plejefamilie.

Jeg vil foreslå, at du får en bisidder fra BørneTelefonen, der kan støtte og hjælpe dig. En bisidder er en voksen, der kan hjælpe dig med, at du får noget mere at vide om det, der skal ske efter jul og som kan oplyse dig om dine rettigheder. På vores hjemmeside https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen  kan du se et par små film, hvor andre børn og unge fortæller om, hvordan de er blevet hjulpet af en bisidder.

Hvis du gerne vil have en bisidder, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og fortælle en rådgiver om din situation. Du kan også sige, at du har skrevet til Brevkassen, og at jeg synes, du skal have en bisidder, der hjælper dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat