Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børnehjem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år, tak for dit brev, som du har kaldt "Børnehjem".
Du skriver, at du rigtig gerne vil bo på et børnehjem og blive holdt øje med, du sidder altid alene på dit værelse og mangler opmærksomhed.

Det er en trist situation for dig - men jeg synes, det er meget positivt, at du gerne vil have, at der bliver gjort noget for at ændre på din situation. Jeg er helt enig med dig i, at du har brug for at  der er nogen, der holder øje med dig, og som kan give dig noget tryghed og omsorg i hverdagen.

Jeg tror, du har ret i, at dit største problem er, at du mangler opmærksomhed - det har vi alle sammen brug for. Du nævner selv et børnehjem som en løsning på dine problemer, og det kan måske også være en løsning, men det kommer an på, hvordan din kommune vurderer din situation. 

Hvis man ikke trives der hjemme, så er det nemlig den kommune, man bor i, der kan bestemme, om man kan komme på børnehjem eller om de kan tilbyde noget andet i stedet... Så jeg tænker, du skal have fat i kommunen og forklare dem, hvordan du har det. Det kan være rigtig svært at gå alene til møde med kommunen og derfor vil jeg foreslå dig, at du sørger for at tage en voksen med, som du tror vil være en god støtte for dig.

Hvis ikke du kan komme i tanker om nogen, som du kunne have lyst til at bede om hjælp til at gå med, så kan du få en bisidder her fra Børns Vilkår. (Læs mere om, hvad en bisidder er her https://bornetelefonen.dk/bisidder)

Jeg kan ikke lade være med at spekulere over, hvad mon dine forældre synes om det, du har skrevet om? Er de klare over dit ønske om opmærksomhed? Og hvor meget ved de om dit pjækkeri? Kunne de mon gøre noget, for at vise dig større opmærksomhed?
 
Når du ikke kommer så meget i skolen, skriver du, er det fordi du er ret dum og at du hader skolen. Men hvorfor tror du mon, at du er dum? Når jeg læser dit brev, så tænker jeg tværtimod, at du er en pige med meget god indsigt i din egen situation, men at du nok i et stykke tid har været overbelastet af mange forskellige tanker og følelser og at det har gjort det svært for dig at være i skolen..? (Kan du mon genkende det?)

Jeg tænker også på, om du har en lærer, du kan snakke med om det? Eller om du og dine forældre har overvejet at få en snak med skolepsykologen om det? Der ville der måske også være en mulighed for at få hjælp til dit ønske om mere opmærksomhed.

Mange hilsner BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat