Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver min ven udnyttet?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev - og tak for tålmodigheden. Jeg beklager meget, at du har måttet vente så længe på svar.

Jeg kan faktisk godt forstå, du går og bliver bekymret for din ven. Når du beskriver de ting, du har set og oplevet, så tænker jeg også, at der er grund til bekymring, og jeg synes, det er så godt set og så modigt af dig, at du både gik direkte til din bedstefar - og at du nu har skrevet her til BørneBrevkassen. Din ven er - uanset hvad der plager ham - utrolig heldig at have dig i sit liv. Det kræver en stor portion overskud at kunne tage sig sådan af en ven, som du gør!

Du beskriver en forvirrende følelse, som jeg godt kan genkende, og som jeg tror mange andre også kan genkende. På den ene side kan du slet ikke tro, at din bedstefar ville kunne finde på at gøre noget mod din ven (eller nogen andre for den sags skyld), for du kender ham jo og respekterer ham, ja du elsker ham sikkert og har tillid til ham. Sådan som rigtig mange andre også ville have det.

På den anden side fortæller din ven dig noget, som du ikke bare tror, han finder på. Det tror jeg heller ikke, han gør. Jeg kan ikke vide det med sikkerhed ud fra din beskrivelse, men jeg er i hvert fald bekymret. Og jeg tænker, at det bør blive undersøgt, og at din ven børn have hjælp til at få det bedre. For uanset hvad så virker det ikke til, at han har det så godt lige nu...

Der er flere måder, det kan blive undersøgt på. Jeg tænker på, at når I er i pleje hos din bedstefar, så har I nok en kontaktperson, som I snakker med engang imellem? Hvis I har, ville det så være en, du kunne fortælle din bekymring til? Eller måske vise dit brev her fra brevkassen? For det beskriver så flot, hvad du har lagt mærke til, og hvad du er bekymret over. Sådan en kontaktperson har nemlig pligt til at sørge for, at I har det godt hos den plejefamilie/plejeforælder, I bor hos. Så jeg tænker, det kunne være en måde at hjælpe din ven - hvis du føler, at den person er en, du kan stole på, og som vil lytte til dig og din ven..?

Et andet forslag, der også vil kunne hjælpe, er at du ringer eller SMS'er til BørneTelefonen på 116 111 eller logger på vores chat og snakker mere direkte med en rådgiver. Så kan vi nemlig hjælpe med at fortælle kommunen, hvor I bor, at vi er bekymrede for din ven. Så skal kommunen nemlig sørge for finde ud af, hvad der foregår, og de skal også hjælpe din ven, så han ikke går og er så trist hele tiden. Som sagt kan vi ikke være sikre på, hvorfor han er det, men det kan han måske bedre selv fortælle, hvis der er nogen, der snakker med ham om det.

Og så vil jeg også fortælle dig om en anden ting, vi kan hjælpe med her på BørneTelefonen. Vi ved nemlig godt, at det kan være svært at snakke med nogen fra kommunen, og at det kan være forvirrende og måske lidt skræmmende - måske tør man ikke fortælle alting, og måske er man bange for, at de ikke vil tro på det, man siger... Vi har hjulpet mange børn og unge, som havde det svært derhjemme, og det har vi gjort ved at give den en bisidder med fra BørneTelefonen.

En bisidder er en voksen, som er ansat her hos os, og som kender rigtig meget til børns rettigheder. Alle børn har ret til en bisidder, hvis de skal snakke med nogen fra kommunen - vidste du det? Bisidderen er med, når man snakker med dem fra kommunen, og bisidderen sørger for, at der bliver lyttet til det, man siger, og at man får den hjælp, man har ret til. Jeg tænker på, om du ikke tror, det kunne være rart for din ven at få sådan en bisidder, som kan hjælpe med at få det her undersøgt? Så kan du enten selv kontakte BørneTelefonen (på en af måderne ovenfor) eller måske få din ven til at gøre det (du kan jo sidde sammen med ham, hvis det gør ham mere tryg)? Kig eventuelt lige lidt på denne side om bisidderne, som beskriver lidt mere, hvad de kan hjælpe med...

Jeg håber, din ven får hjælp snart - og endnu en gang tak til dig for at være sådan en god ven! Vi vil rigtig gerne hjælpe jer!

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat