Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

16 årig søger hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 16 år,

Tak for dit brev. Puha, det må være svært for dig lige nu. Jeg tænker, at du oplever ikke at kunne holde helt fri fra alle dine tanker omkring din plejefamilie. Jeg læser dit flotte brev, som at du er en fighter, og det skal du holde fast i, så det kan hjælpe dig videre!

Det er sejt, at du allerede har gjort opmærksom på dit problem både hos kommunen og hos din kontaktperson på efterskolen. Det er bestemt ikke i orden, at der ikke er nogen, som hjælper dig videre. De fleste plejebørn har været igennem nogle svære ting i deres opvækst, og det er derfor tit ekstra sårbart for dem, når det ikke fungerer i deres plejefamilie. Derfor skal der også hjælp til dig nu!

Når du ikke trives i din plejefamilie, har du ret til at få rådgivning. Det står der i det, der kaldes Serviceloven.

I Børns Vilkår kan vi tilbyde dig en bisidder. Det er en person, der kan oplyse dig om dine rettigheder. Og som kan støtte og hjælpe dig med at kontakte de personer i kommunen, der skal hjælpe dig. Du kan se mere om vores bisidderordning her: www.bornetelefonen.dk/bisidder. Er du anbragt udenfor hjemmet eller har været det, og har du lyst til at tale med andre i samme situation? 

Måske kunne det også være rart for dig at komme i en netværksgruppe med andre unge, der bor eller har boet i plejefamilier. På denne liste kan du finde en netværksgruppe nær dig: http://deanbragtesvilkar.dk/links/netvaerksgrupper-for-nuvaerende-og-tidligere-anbragte/  

Til sidst vil jeg sige til dig, at du skal huske på, at du er så meget mere end en pige på 16 år, der af gode grunde er meget træt af sin plejefamilie. Du har en kæreste, der støtter dig, du har venner, og du er på vej til at få hjælp til at få det bedre med din plejefamilie.

Hvis det hele bare er for meget for dig lige nu, kan du som en start, ringe til BørneTelefonen 116 111, så kan de voksne der - sammen med dig - hjælpe med at lægge en plan.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat