Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde vil ryge

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Mange tak for dit brev.

Du spørger om jeg har en ide til, hvordan du kan skrive til din veninde og få snakket.

Min ide er, at du ikke skal skrive, men derimod ringe eller tage hjem til din veninde. For så kan I tale sammen, ansigt til ansigt.

Det er nemt at misforstå hinanden på skrift. Og det er nemt at opføre sig køligt på skrift. Når man taler sammen ansigt til ansigt, bliver det ofte nemmere, at forstå hinanden. Her har man nemlig mulighed for, at vise sine følelser og at se den andens følelser.

Det kan nogle gange være svært, at sige fra overfor ens venner. Men samtidig synes jeg, at det er ret flot, at du kan mærke når der er noget, som du ikke har lyst til. Selvom man er venner, kan man godt ville forskellige ting. Eller være uenige. Eller have forskellige personligheder. 

Måske synes dine veninder netop om dig, fordi du er den der siger fra, når der er noget du ikke har lyst til. Og du bliver ved med at sige fra. Du er faktisk ret modig. Jeg er ret sikker på, at mange ville synes, at det var ret sejt, at have en veninde som dig. Eller bedre endnu: Mange ville nok ønske, at de selv var sådan, som du er.

Så fortsæt med at være dig. Og tag en god snak med din veninde –ansigt til ansigt.

Bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat